Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fans spydde på läktaren – 17-åring träder nu fram

Callum Mawson fångades på bild när han utförde sina behov på läktaren – något som fick andra supportrar att spy. Foto: Twitter.
Sunderlands möte med Reading var det som Callum Mawson var och såg. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Under söndagen spreds bilder där en Sunderland-supporter påstods bajsa på läktaren.

Nu träder den anklagade mannen fram - och nekar till anklagelserna.

– Det är pinsamt och jag skäms. Jag vet inte vad jag höll på med, säger sjuttonårige Callum Mawson till Mirror.  

Bilderna från Stadium of Light upprörde en hel fotbollsvärld under gårdagen. När Sunderland låg under med 3-1 hemma mot Reading drog en supporter ned byxorna på läktaren - en bild som fick stor spridning.

"En Sunderland-supporter drog enligt uppgifter ner sina byxor och bajsade under matchen – vilket fick minst en annan supporter att börja kräkas", skrev Mirror. 

Två dagar efter skandalen träder nu huvudpersonen, 17-åringen Callum Mawson, fram. Till Mirror säger Mawson att han inte bajsade på läktaren, men medger samtidigt att han var så pass berusad att han inte minns händelsen. 

 

LÄS OCKSÅ: Fans spyr på läktaren efter bilderna

 

Callum Mawson träder fram

Enligt egen utsago hade han bara ätit två chokladpraliner från en  adventskalander innan han drack tolv öl och sex cider inför matchen. Han menar att han var så full att han trodde att han var på toaletten - när han i själva verket satt på läktaren.

– Jag ber om ursäkt för vad som hände, jag är ledsen. Jag bajsade inte på sätet. Det är den uppriktiga sanningen. Jag minns inte något av vad som hände, säger han. 

Callum avlägsnades från arenan av polisen för att sedan spendera åtta timmar i förvar hos polisen innan han släpptes. Vid det laget var han känd av fotbollssupportrar runtom i hela världen - och hade uppmärksammats av bland annat ikonen Gary Lineker. 

Efter att bilden spridits har Callum Mawson stängts av från sitt jobb, och han räknar med att bli portad från Stadium of Light framöver. 

– Jag kommer att bli upprörd om jag inte får gå på hemmamatcherna, men jag kan inte känna mig ditsatt. Det är mitt fel. Det är jag som har gjort det, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!