Callum Mawson fångades på bild när han utförde sina behov på läktaren – något som fick andra supportrar att spy. Foto: Twitter.Callum Mawson fångades på bild när han utförde sina behov på läktaren – något som fick andra supportrar att spy. Foto: Twitter.
Callum Mawson fångades på bild när han utförde sina behov på läktaren – något som fick andra supportrar att spy. Foto: Twitter.
Sunderlands möte med Reading var det som Callum Mawson var och såg. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESSunderlands möte med Reading var det som Callum Mawson var och såg. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Sunderlands möte med Reading var det som Callum Mawson var och såg. Foto: RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Fans spydde på läktaren – 17-åring träder nu fram

Publicerad

Under söndagen spreds bilder där en Sunderland-supporter påstods bajsa på läktaren.

Nu träder den anklagade mannen fram - och nekar till anklagelserna.

– Det är pinsamt och jag skäms. Jag vet inte vad jag höll på med, säger sjuttonårige Callum Mawson till Mirror.  

Bilderna från Stadium of Light upprörde en hel fotbollsvärld under gårdagen. När Sunderland låg under med 3-1 hemma mot Reading drog en supporter ned byxorna på läktaren - en bild som fick stor spridning.

"En Sunderland-supporter drog enligt uppgifter ner sina byxor och bajsade under matchen – vilket fick minst en annan supporter att börja kräkas", skrev Mirror. 

Två dagar efter skandalen träder nu huvudpersonen, 17-åringen Callum Mawson, fram. Till Mirror säger Mawson att han inte bajsade på läktaren, men medger samtidigt att han var så pass berusad att han inte minns händelsen. 

 

LÄS OCKSÅ: Fans spyr på läktaren efter bilderna

 

Callum Mawson träder fram

Enligt egen utsago hade han bara ätit två chokladpraliner från en  adventskalander innan han drack tolv öl och sex cider inför matchen. Han menar att han var så full att han trodde att han var på toaletten - när han i själva verket satt på läktaren.

– Jag ber om ursäkt för vad som hände, jag är ledsen. Jag bajsade inte på sätet. Det är den uppriktiga sanningen. Jag minns inte något av vad som hände, säger han. 

Callum avlägsnades från arenan av polisen för att sedan spendera åtta timmar i förvar hos polisen innan han släpptes. Vid det laget var han känd av fotbollssupportrar runtom i hela världen - och hade uppmärksammats av bland annat ikonen Gary Lineker. 

Efter att bilden spridits har Callum Mawson stängts av från sitt jobb, och han räknar med att bli portad från Stadium of Light framöver. 

– Jag kommer att bli upprörd om jag inte får gå på hemmamatcherna, men jag kan inte känna mig ditsatt. Det är mitt fel. Det är jag som har gjort det, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag