Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen slår tillbaka: ”Det är sorgligt att se”

Foto: BEVILACQUA GIULIANO/ABACA / BEVILACQUA GIULIANO/ABACA STELLA PICTURES
Foto: "NIGERIA V ARGENTINA" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN WK VI IMAGES

Diego Maradona sågade Lionel Messi.

Nu får han svar på tal från Barcelona-stjärnans familj.

Argentinas VM-resa tog slut i kvartsfinalen, där laget slogs ut av de blivande mästarna Frankrike. Efter mästerskapsuttåget har det uppgetts att Lionel Messis dagar i det argentinska landslaget är räknade.

Messis förmåga att leda landslaget till framgångar har varit ett diskussionsämne under flera år – och i veckan tog ikonen Diego Maradona upp ämnet under en intervju med mexikanska Fox Sports.

– För mig är det svårt att uttala sig, men det är meningslöst att göra en ledare av en kille som går på toaletten 20 gånger inför en match, sa Maradona.

 

Familjen slår tilbaka

VM-guldmedaljören från det legendariska mästerskapet 1986 var förbundskapten för laget 2010, och menar att han i dag inte skulle ta ut Messi i truppen om han var i samma position.

Nu slår flera argentinare i Messis närhet tillbaka mot Maradona.

Enligt Mirror säger hans kusin Maxi Biancucchi:

– Det är okunnigt att dissa Leo. Det är sorgligt att se hur någon som skryter om att vara en ledare kan tala så illa om en spelare som är den bästa vi har och förmodligen kommer fortsätta att vara det under en lång tid framöver.

 

”Han är mentalt skadad”

Biancucchi är själv fotbollsspelare i det paraguyanska laget Rubio Nu.

Messis förre lärare Carlos Munoz Alvarez svarar med en skarp attack på Maradona:

– Jag håller med Maxi Biancucchi. En man som är fysiskt och mentalt skadad som tjockisen Diego kan inte kritisera Messi. Argentina behöver inte en ledare, utan flera. Messi är en jätte som spelar på det sätt han kan. Alla andra lever på minnet efter honom.

 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger

LÄS MER: Champions League 2018/2019 – allt du behöver veta 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.