Foto: Dani Ochoa De Olza
 Foto: Dani Ochoa De Olza

Fabregas hyllas - efter superinhoppet

Publicerad
Uppdaterad
Han var petad hela mästerskapet.
Men i VM-finalen mot Holland spelade Cesc Fabregas fram till segermålet - och efteråt hyllades han som en hjälte av sin förbundskapten.
- Vi började dominera matchen när han kom in, säger Vincente del Bosque enligt TT.
Cesc Fabregas hamnade i kläm i den spanska truppen.
Förbundskapten Vincente del Bosque valde att satsa på andra spelare centralt på mittfältet – och Arsenalspelaren fick börja samtliga VM-matcher på bänken.
I VM-finalen mot Holland fick spanjoren hoppa in i slutet av den andra halvleken.
Det var då som Spanien tog över matchen, enligt Vincente del Bosque.
– Vi började dominera matchen när han kom in, hade stort bollinnehav och skapade en del chanser, så det var lyckat, säger han enligt TT.

93 minuter

Fabregas spelade fram till Andres Iniestas segermål.
Mittfältaren snappade upp en boll på straffområdeslinjen, och spelade vidare till en fristående Iniesta.
Under hela mästerskapet fick Fabregas hoppa in i fyra matcher och spela i blyga 93 minuter.
De minuterna räckte för att Cesc Fabregas skulle hjälpa till att skriva in Spanien i historieböckerna.
– Jag vill tacka min familj som kom hit och stöttade mig, för det har inte gått så bra och jag har inte fått spela så mycket, säger Fabregas själv enligt El Mundo Deportivo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag