Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressens satsning på livesport fortsätter

Klas Granström, Expressens chefredaktör.
Foto: OLLE SPORRONG
Neymar, Marquinhos och Lionel Messi i PSG.
Foto: DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK / DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den franska fotbollsligan har fått en ny hemvist.

Expressens satsning på livesport fortsätter - och Ligue 1 blir den första internationella ligan i rättighetsportföljen.

– Med den här rättigheten tar vi vårt livesporterbjudande till en helt ny nivå, säger Klas Granström, chefredaktör för Expressen och affärsområdeschef för Expressen Lifestyle.

I dag släpptes nyheten att den franska ligan i fotboll, Ligue 1, har fått en ny rättighetsägare i Norden.

Det är Expressen och den norska mediekoncernen Amedia som förvärvat sändningsrättigheterna och redan nu på söndag börjar matcherna att visas i Sverige.

Bland annat stormötet PSG-Lyon, som sänds på SportExpressen Play och Expressen (för premiumkunder). 

– Det här ligger helt i linje med vår satsning på sportinnehåll som berör och engagerar. Att kunna krydda den berättande och nyhetsledande sportjournalistiken vi redan har med att även kunna sända en av världens bästa fotbollsligor ger oss en väldigt stark produkt för våra läsare och tittare, säger Pontus Weinemo, affärsutvecklingsansvarig på SportExpressen.

SÅ SER DU LIGUE 1

Sändningarna har premiär söndag 19 september.

Från då sänds alla matcher resten av säsongen.

Alla matcher sänds på två plattformar hos Expressen:

Expressen Premium. På expressen.se, du behöver vara eller bli Premiumkund för att se matcherna. Det kostar 79 kronor i månaden, då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.

SportExpressen Play. På sportexpressenplay.se behöver du vara eller bli kund för att se matcherna. Det kostar 99 kronor första månaden, därefter 299 kronor i månaden. Utan bindningstid. Då ingår all livesport som sänds där, förutom Ligue 1 sänder vi även innebandyns SSL dam och SSL herr, fotbollsligorna Ettan och Elitettan plus andra matcher och tävlingar.

För snart två år sedan inleddes en satsning på livesänd sport genom ett samarbete mellan Bonnier (där Expressen och över 40 lokala titlar ingår) och mediekoncernen NTM.

Detta för att stärka utbudet för såväl Expressens betalande kunder, som för prenumeranterna på lokaltidningar över stora delar av Sverige.

”Vi har en unik mix”

Satsningen började med fotbollsligorna Ettan och Elitettan, som har sänts av Bonnier och NTM sedan i fjol, och därefter har utbudet vuxit snabbt.

På fredagen är det bland annat säsongspremiär för världens bästa innebandyliga, Svenska Superligan (SSL), som Bonnier News och NTM äger rättigheterna till (till och med 2025). 

Dessutom har SportExpressen Play och SportExpressen bland annat tidigare sänt försäsongsmatcher i ishockey med lag från SHL och Hockeyallsvenskan, kvalmatcher i såväl Champions League som Europa League och U19-VM i innebandy.

– Vi har en unik mix som ingen annan har i branschen, genom att vi kombinerar lokalt och nationellt. Det tillsammans med vår initierade sportjournalistik gör att vi kan paketera sporträttigheter på ett sätt som få kan göra, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, där Expressen ingår. 

Förvärvas i samarbete med norska Amedia

Nu adderas alltså den första internationella ligan, Ligue 1, till portföljen. Förvärvet att sända den franska ligan i Norden görs i samarbete med den norska mediekoncernen Amedia, som är delägare i Bonnier News Local. 

– Vi är förstås otroligt stolta över att kunna presentera detta. Vi vill engagera sportintresserade varje dag och inget slår ut att kunna visa riktigt bra livesport, säger Mattias Wallström och fortsätter:

– Det känns också extra roligt att vi kan göra detta tillsammans med våra kolleger i Norge, som är en väldigt viktig och stark samarbetspartner till oss.

Helge Birkelund, ansvarig för sportutveckling i Amedia:

– Bonnier och Amedia har var och en kraftfulla positioner i sina respektive länder. Det är glädjande att vi tillsammans har säkrat rättigheter för hela Norden. På sikt tror jag att samarbetet kommer att stärka innehållet hos alla prenumeranter på båda sidor av kölen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.