Zlatan låg bakom Uniteds seger. Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅNZlatan låg bakom Uniteds seger. Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan låg bakom Uniteds seger.  Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Super/Silverhub/Rex/Shutterstoc / SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Super/Silverhub/Rex/Shutterstoc / SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Super/Silverhub/Rex/Shutterstoc / SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Zlatan satte nytt mål – mot Saint Etienne

Publicerad

Zlatan älskar Saint Etienne.

I kväll slog han till tre gånger om när Manchester United besegrade fransmännen med 3-0.

Mourinhos mannar har nu satt sig i en perfekt sits inför returen i Frankrike.

– Viktigt att vinna och ta med oss det här resultatet till andra matchen, säger Zlatan Ibrahimovic till Kanal 9.

Zlatan Ibrahimovic verkar ha en förkärlek för franska Saint Etienne.

Inför kvällens Europa League-match på Old Trafford hade svensken nätat hela 14 gånger mot det grönklädda laget.

Och det dröjde inte länge innan han gjorde det igen i kvällens sextondelsfinal.

Gjorde 1-0 på märklig frispark

Redan efter en kvart fixade Zlatan Ibrahimovic en frispark precis utanför straffområdet - sedan tog han hand om bollen själv.

35-åringen slog den lågt och via ett Saint Etienne-ben rullade bollen sakta in i mål, och en liggande Ruffier kunde bara se på.

Målet innebär att Zlatan hade gjort 15 mål mot det franska laget - men mer skulle det bli.

Zlatan gjorde hattrick

Med kvarten kvart gjorde han 2-0 i öppet mål och drygt tio minuter senare fixade han en straff.

Svensken tog själv hand om den och gjorde inga misstag när han skickade målvakten åt fel hål.

Zlatan är nu uppe i 23 mål på 25 matcher i Man United-tröjan och med sina tre mål i kväll har han satt sitt lag i en perfekt sits inför returen i Frankrike.

– Det kändes bra. Vi spelar en OK match, vi skapade bra chanser och fick göra tre mål. Viktigt att vinna och ta med oss det här resultatet till andra matchen, säger Zlatan Ibrahimovic till Kanal 9.

"Vi har haft tur"

Nu väntar dock en tuff uppgift på en notoriskt svårspelad arena i Frankrike.

– Det är jobbigt och svårt att spela där så det var viktigt att få ett bra resultat i den här matchen, säger Zlatan.

Manchester United har efter en trög höst fått upp farten och radat upp segrar i både liga- och cupspel.

– Vi har haft tur, vi jobbar hårt, vi har spelat bra vissa matcher och mindre bra i andra. Men det kan vända snabbt, det gäller att fortsätta jobba hårt, säger Zlatan om formen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag