Arsenal föll tungt mot Bayern München. Foto: Matthias Schrader / AP TT NYHETSBYRÅNArsenal föll tungt mot Bayern München. Foto: Matthias Schrader / AP TT NYHETSBYRÅN
Arsenal föll tungt mot Bayern München.  Foto: Matthias Schrader / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu rapporterar brittiska medier att Wenger lämnar klubben i sommar. Foto: Zemanek/Bpi/Rex/Shutterstock / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESNu rapporterar brittiska medier att Wenger lämnar klubben i sommar. Foto: Zemanek/Bpi/Rex/Shutterstock / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Nu rapporterar brittiska medier att Wenger lämnar klubben i sommar.  Foto: Zemanek/Bpi/Rex/Shutterstock / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Uppgifter: Wenger slutar efter fiaskot

Publicerad

Arsenal förnedrades av Bayern München i Champions League på tisdagskvällen.

Nu uppger Daily Mirror att tränaren Arsène Wenger lämnar klubben i sommar.

"De har redan börjat höra sig för om ersättare", skriver tidningen.

1996 kom Arsène Wenger till Arsenal och har på sina 20 år där på många sätt revolutionerat klubben. Han var som störst säsongen 2003/04 när hans Arsenal vann Premier League utan att förlora en enda match.

Men det var Arsenals senaste ligatitel, och de senaste åren har det höjts allt fler röster om att Arsenal och Arsène Wenger borde gå skilda vägar.

Efter tisdagens 1-5-förlust mot Bayern München i Premier League är det inte bara höjda röster - nu är det skrik.

Letar redan ersättare

Såväl fans som experter krävde fransmannens avgång efter tisdagens förlust och nu kommer Daily Mirror med uppgifter om att Wenger lämnar efter säsongen.

Enligt tidningen uppgifter är ledande personer inom klubben allt mer säkra på att Wenger, som nyligen erbjöds en tvåårsförlängning på sitt kontrakt, kommer att lämna i sommar när hans kontrakt går ut.

Klubbledningen är enligt Mirror så säker på att Wenger kommer att ta sin Mats ur skolan den här sommaren att de redan, om än diskret, höra sig för om möjliga ersättare.

Kan även förlora Sanchez

Det har tidigare varit tal om att Wenger skulle erbjudas en annan ledande roll inom klubben när hans tid som manager var över. Men Mirror erfar att om han går nu i sommar så skulle han klippa banden med Arsenal helt och hållet.

Dessutom så lär Arsenal förlora sin storspelare Alexis Sanchez. Mirror skriver att PSG och Juventus jagar chilenaren som inte vill skriva på ett nytt kontrakt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag