Thiago Silva på Parc des Princes läktare i tisdags. Foto: Dave Winter / ICON SPORT BILDBYRÅNThiago Silva på Parc des Princes läktare i tisdags. Foto: Dave Winter / ICON SPORT BILDBYRÅN
Thiago Silva på Parc des Princes läktare i tisdags.  Foto: Dave Winter / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: Stephane Allaman / STEPHANE ALLAMAN / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: Stephane Allaman / STEPHANE ALLAMAN / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: Stephane Allaman / STEPHANE ALLAMAN / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Thiago Silvas skada förbryllar hela PSG

Publicerad

Thiago Silva var inte med i den trupp som spelade ut FC Barcelona i Champions League tidigare i veckan. Mittbacken stod på klubbens skadelista, men nu höjs flera frågetecken om det verkligen var en fysisk åkomma som höll brassen borta från spel.

- Det är svårt att säga om han verkligen var skadad, säger PSG:s klubbläkare till franska L'Equipe

Thiago Silva hade dagen innan matchen inte gett något tecken på att han inte skulle kunna delta i matchen. I en intervju med Mundo Deportivo som gjordes kvällen innan, sa mittbacksstjärnan att han såg mycket fram emot mötet.

- Jag kan anses vara en av världens bästa mittbackar, men även jag måste be till Gud för att få stopp på Messi, Suarez och Neymar, sa Silva då.

- Vi måste verkligen koncentrera oss på att göra en riktigt bra match.

Uppvisat tydliga depressionssymptom

Thiago Silva genomgick en väldigt tung period efter VM 2014. Paris Saint-Germains lagkapten gick ut med att han uppvisade tydliga tecken på mental ohälsa och att han gick in i en depression efter mästerskapet.

- Jag vet inte vad som händer i mitt huvud, det är något som är fel", sa Silva till franska Canal Plus då.

Klubbanställd misstänksam

Lagkaptenen Silva var på spelarhotellet bara timmar innan matchstart och ska ha deltagit i alla matchförberedande moment.

Men när väl avsparken slogs fanns inte mittbacken med. PSG meddelade att Silva hade genomgått en medicinsk undersökning och fått ett nej från läkarna att delta. Men en klubbläkare hos PSG säger till Léquipe att undersökningen inte gav ett negativt besked till Silva.

- Det är svårt att säga om han verkligen var skadad, säger han.

- Den medicinska undersökningen visade inget tecken på att han var skadad. Det verkar vara något annat som gjorde att han inte kunde spela.

Fick ett utbrott

Läkarundersökningen är inte det enda som ställer frågor om Silvas skadefrånvaro. Den franska tidningen skriver också om en incident i Parisklubbens rehabiliteringsrum. Silva ska ha fått ett utbrott för att det spelats för hög musik inne i rummet.

Matchen slutade 4-0 till Paris Saint-Germain.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag