Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succé för Claesson – mål på första touchen

Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SESKIM PHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Mål på första bollberöringen – och utsedd till matchens lirare.

Viktor Claesson fick en flygande start på karriären i ryska Krasnodar när han avgjorde Europa League-mötet med Fenerbahce.

– Det här är som en dröm, säger Viktor Claesson enligt den ryska nyhetsbyrån TASS.

FAKTA

EL

Det fanns fler svenskar som gjorde succé i Europa League på torsdagskvällen.

Viktor Claessons tävlingsdebut för ryska Krasnodar kunde knappast börjat bättre.

Den förre Elfsborgsmittfältaren fick chansen från start hemma mot turkiska Fenerbahce – och nickade in matchens enda mål redan i den fjärde minuten med sin första bollberöring i matchen.

– Vad skulle kunna vara bättre än ett mål efter bara tre minuter i debuten av din första tävlingsmatch? Det här är som en dröm, säger han enligt den ryska nyhetsbyrån TASS skriver Fotbollskanalen.

”Stämmer absolut inte”

Viktor Claesson har skapat rubriker redan innan debuten när han enligt ryska tidningen Sport-Express påstods ha sagt i en intervju att Zlatan Ibrahimovic "är en egoist". Ett uttalande som Claesson har dementerat.

– Frågan till mig var om jag kunde bli en ny Zlatan och om jag såg honom som en förebild. Jag svarade att han är en stor spelare och att han varit ovärderlig för svensk fotboll, men att jag inte är alls samma typ av spelare - varken på eller utanför planen, därför är det svårt att relatera honom som en förebild på det sättet för mig. Jag vet inte exakt hur de har översatt men det stod något i stil med att jag kallar honom för egoist och det stämmer absolut inte, sa Viktor Claesson till Borås Tidning.

Returen mot Fenerbahce spelas nästa onsdag i Istanbul.

– Det kändes bra under 90 minuter av matchen, men i Turkiet blir det betydligt svårare, säger Claesson som även utsågs till matchens bästa spelare.

FCK vann borta

I Europa Leagues sextondelsfinal blev det även seger i första mötet för svensklaget FC Köpenhamn med Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson från start. De danska mästarna slog bulgariska Ludogorets med 2–1 borta.

Även Anderlecht, med lånet Isaac Kiese Thelin från start, har en god chans att gå vidare efter 2–0 hemma mot Zenit S:t Petersburg.

Däremot gick det tyngre för John Guidetti och Celta Vigo. Guidetti blev utbytt efter 84 minuter när Celta förlorade hemma mot Sjahktar Donetsk med 1–0.

Oscar Wendt spelade hela matchen när Borussia Mönchenbladbach förlorade med 1–0 hemma mot Fiorentina medan Muamer Tankovic blev utbytt efter 65 minuter i AZ Alkmaars 4–1-förlust mot Lyon.