Storklubben vill ha Zlatan – som tränare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR

Storklubben Napoli tycker att Zlatan Ibrahimovic är för gammal för att fungera som spelarvärvning.

Serie A-jättarna har i stället planer på att ta in svensken som tränare.

– Vi träffades i somras, säger ägaren Aurelio De Laurentiis till Mediaset. 

Flörtarna mellan Zlatan Ibrahimovic och Napoli har pågått i flera år. Så sent som för några veckor sedan gick agenten Mino Raiola ut och antydde att 35-åringen kan vara aktuell för ett sista äventyr i Serie A.

– Zlatan har alltid varit kär i staden Neapel och folkets passion. Han växte upp i en familj med människor som liknar napolitanarna och sen har han arbetat med mig. Jag vet att klubbens president, De Laurentiis, känner till honom och med Zlatan vet du aldrig vad som händer, sa Mino Raiola till den italienska radiokanalen CRC.

Napoli vill ha Zlatan

Ägaren Aurelio De Laurentiis har öppet talat om sitt intresse för Zlatan, men han verkar ha bytt spår i sin jakt på svensken. Nu tänker han sig att svensken kanske är för gammal för att rättfärdiga en värvning – som spelare.

– Jag skulle uppskatta att ha honom här som spelare, men han har uppnått en viss ålder nu och våra supportrar har höga krav, och det har de all rätt att ha, säger De Laurentiis till Mediaset. 

"En beundransvärd man",

Men däremot öppnar han för att Zlatan kan få en annan roll i klubben. De Laurentiis ser Zlatan som en presumtiv framtida tränare för klubben.

– Tiden får utvisa. Vi träffades i somras och jag tyckte att han var en väldigt avslappnad, beundransvärd man, säger De Laurentiis

Och Zlatan kanske får erbjudandet snabbare än väntat. De Laurentiis var inte nöjd med hur Maurizio Sarri la upp sin matchplan inför 1-3-förlusten mot Real Madrid i Champions League.

– Det fanns vissa saker som jag inte höll med om, men det tänker jag hålla för mig själv, säger han.