John Guidetti tror att hans Celta Vigo har en bra chans i Europa League Foto: Thanassis Stavrakis / AP TT NYHETSBYRÅNJohn Guidetti tror att hans Celta Vigo har en bra chans i Europa League Foto: Thanassis Stavrakis / AP TT NYHETSBYRÅN
John Guidetti tror att hans Celta Vigo har en bra chans i Europa League Foto: Thanassis Stavrakis / AP TT NYHETSBYRÅN
Samtidigt tar svensken Messi i försvar: "Folk sitter och "mördar" Messi på Twitter". Foto: Bagu Blanco/Bpi/Rex/Shutterstock / BAGU BLANCO/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESSamtidigt tar svensken Messi i försvar: "Folk sitter och "mördar" Messi på Twitter". Foto: Bagu Blanco/Bpi/Rex/Shutterstock / BAGU BLANCO/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Samtidigt tar svensken Messi i försvar: "Folk sitter och "mördar" Messi på Twitter". Foto: Bagu Blanco/Bpi/Rex/Shutterstock / BAGU BLANCO/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Guidetti försvarar Leo
Messi: "Kolla bara"

Publicerad

VIGO. John Guidetti ser ut att starta i kvällens Europa League-match mot Sjachtar Donetsk - där Celta måste ha med sig ett bra resultat inför returen.

- När vi gör en bra match slår vi vilket lag i världen som helst. Det har vi bevisat, säger Guidetti.

Samtidigt tar svensken Lionel Messi i försvar efter att Barca-stjärnan fått massiv kritik efter Barcelonas förlust mot Paris Saint-Germain.

Celta Vigo tar emot Sjachtar Donetsk när det är dags för Europa Leagues sextondelsfinaler.

Det första av två dubbelmöten spelas på Balaídos ikväll i en match där svenske anfallaren John Guidetti väntas gå in från start.

Trots att förlusten mot Atlético Madrid senast sved är självförtroendet på topp efter att 24-åringen hittat målformen.

– Formen känns bra, jag har gjort mål i mina senaste matcher. Mot Atlético senast räckte det inte till seger vilket så klart var en besvikelse, säger han.

Hur ser du på matchen mot Sjachtar ikväll?

– Det är en tuff match. Sjachtar är ett bra lag. Det är vår chans att göra det bra i Europa. Vi vet själva att vi har kvalitén att slå vilket lag som helst.

- Vi har slagit Barça och vi har slagit både Real Madrid och Atlético. När vi gör en bra match slår vi vilket lag i världen som helst. Det är inget vi bara säger utan det är fakta, vi vet att vi kan göra det.

"Okej, han gör en dålig match?"

24-åringen menar att det kommer krävas en topprestation över två matcher.

– Vi ska åka bort och spela under förutsättningar som en del spelare inte är vana vid. Det kommer kanske vara minus 10 grader vilket inte brassarna och argentinarna inte är vana vid.

Svensken tar också Lionel Messi i försvar efter att Barcelonastjärnan fått massiv kritik efter det spanska storlagets överraskande förlust med 0-4, borta mot Paris Saint-Germain i Champions League i tisdags.

– Folk älskar att se människor misslyckas. Kolla bara på hur folk sitter och "mördar" Messi på Twitter för att han gör EN dålig match på tio år. Den mot PSG.

– Okej, han gör en dålig match men är det inte okej att han har en dålig dag? Hela Twitter behöver ju inte gå loss på honom bara för det? Men det finns hatare överallt, så är det bara, säger Guidetti.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag