Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-stjärnan hånas efter bilderna: ”Gått för långt”

Dagens toppnyheter – sport
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: ANDREW COULDRIDGE / ACTION IMAGES BILDBYRÅN

Bilderna på Wesley Sneijder sprids över hela världen. 

Den förre storstjärnan har häcklats för sin vikt – och nu slår flera nederländska medier tillbaka mot rapporteringen. 

”Fatshamingen, framför allt utomlands, har gått för långt”, skriver tidningen DenD. 

Wesley Sneijder är en av de största fotbollsspelarna i modern nederländsk historia. Den offensiva mittfältaren fick, som så många andra, sitt genombrott i Ajax i unga år innan karriären gick vidare i bland annat Real Madrid, Inter och Galatasaray. 

Med sina 134 landskamper innehar han rekordet för flest landskamper för Nederländerna någonsin och främst är han ihågkommen för sitt VM 2010. Han ansågs av många var VM-slutspelet bästa spelare när hans Nederländerna föll med 0-1 i finalen mot Spanien. 

Sneijder avslutade sin karriär för två veckor sedan

Hans sista klubb i karriären blev den qatariska klubben Al-Gharafa. Den 12 augusti i år, bara för drygt två veckor sedan, meddelade Sneijder att han avslutar sin karriär, 35 år gammal. 

I stället för att spela fotboll skulle han nu arbeta som ambassadör för FC Utrecht och han meddelade att han skulle följa lagets matcher från sin egen lounge på klubbens arena Stadion Galgenwaard. 

Det är där historien om Sneijders ”förvandling” tar sin början. 

Bilderna på Wesley Sneijder sprids över världen

I söndags spelade Utrecht mot VVV-Venlo och Sneijder tog plats på läktaren. Tv-kamerorna fångade Sneijder och det blev snabbt tydligt att han inte är i matchform. 

https://twitter.com/XavsFutbol/status/1165609105341521920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1165609105341521920&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vtbl.nl%2Fnieuws%2Fartikel%2F4825856%2Fwesley-sneijder-buikje-fatschaming-bodyshaming-pensioen

Videon på Sneijder spreds först på sociala medier och har därefter blivit omskrivna i hela fotbollseuropa. 

”Sneijders chockförvandling - bara två veckor efter att han la av”, skriver engelska Daily Star. 

”Nyss pensionerad, men han har redan lagt på sig flera kilon”, skriver belgiska Le Soir. 

”Sneijders drastiska förändring. Lämnar fotbollen och blir fet”, skriver spanska El Mundo. 

Ilskan mot rapporteringen om Sneijder

I Nederländerna uppskattar man inte hur Sneijder blir omskriven och det riktas nu hård kritik mot rapporteringen kring honom. 

Tidningen DenD riktar framför allt hård kritik mot framför allt The Sun, som de beskriver som ”skandaltidningen”, för hur de rapporterat kring saken. 

”Fatshamingen mot Sneijder, framför allt utomlands, har gått för långt. Tydligen får han inte lov att njuta efter att ha levt på en strikt diet i 20 år”, skriver de. 

Valentijn Driessen skriver i sin krönika i De Telegraaf att man måste ha förståelse för Sneijder: 

”Wesley har levt som en munk sedan han var barn. Nu får han äntligen njuta av livets goda utan att det går ut över hans idrottande. Det är förståeligt”, skriver han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.