Europa nästa för Sandarna BK

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Inte undra på att Sandarnas 19-årige målvakt Mike Andersson ler brett. Han, som lämnade Blåvitt efter förra säsongen, får nu istället spela ute i Europa med sitt division 4-gäng: "Det här blir roligt", säger han, som mer än gärna offrade några semesterdagar för lite lyxliv i Makedonien.
Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. Ha, ha, ni som trodde att Sverige inte hade något lag kvar i Champions League. Sandarna BK är med. I morgon bitti lyfter truppen mot Makedonien. Där spelar laget tre matcher på fem dagar och bor på lyxhotell. - Det blir en spännande upplevelse, säger lagets yngste, 19-årige målvakten Mike Andersson.

Okej. Det handlar om amatörer. Men ändå!

 För lagets tränare Magnus "Böjen" Carlsson (över 300 A-lagsmatcher i Häcken som aktiv) är det här riktigt stort. 

 "Böjen" talar stolt om alla mejlkontakter han haft med Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) som betalar hela kalaset. Hans division 4-gäng är ute i stora världen.

 - Det mina killar får uppleva är mer än vissa allsvenska spelare är med om under sin karriär, konstaterar han.

 I amatörversionen av Champions League ska man ha fyllt 19 år. Det gjorde målvakten Mike Andersson i våras. Då hade han nyss kommit från IFK Göteborgs juniorlag för att spela A-lagsfotboll. Nu har han Majvallen som hemmaplan.

 Mike utbildar sig till plattläggare, men tänker förstås inte göra några plattmatcher för det.

 Du fick ledigt från jobbet?

 - Inga problem. Jag tog semester, berättar han. Det här blir roligt.

Tre matcher i gruppen

 På lördag väntar en match mot ett lag från Makedonien, en på måndag mot ett estniskt lag och en på onsdag mot ett gäng från Nordirland. 

 Matcherna går i den makedonska staden Strumica.

Kan få en chans till

 Den som vinner gruppen går direkt till slutspelet i Slovenien i april. Även de två bästa grupptvåorna (av tre) får en slutspelsplats .

 Ett fyrstjärnigt hotell i skön miljö står och väntar på Sandarna BK. Där kan spelarna ladda upp på två tennisbanor och i en stor swimmingpool. Och i den förnämliga restaurangen.

 Allt är gratis. Bara fickpengar medtages.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.