Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan fick mig att tänka”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan – bland annat Hampus Söderströms drömträff.
Hampus Söderström.Foto: Privat

Ta en titt i spelaren ovan.

Där ser du Hampus Söderströms galna frisparksmål mot Vasalund.

Bakom mittfältarens självförtroende den här säsongen ligger bland annat ett samtal med Zlatan Ibrahimovic under försäsongen.

– När det kommer från en sådan som han behöver han inte säga så mycket mer, säger Frejspelaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Matchen mot Vasalund förra helgen slutade visserligen med att serieledarna vann med 4-1, men Frejs enda mål i matchen var något alldeles extra.

19-årige mittfältaren Hampus Söderström fick en drömträff.

– Jag gick fram och smällde på, och fick en bra träff. Jag har kollat på den några gånger efteråt, det ska jag inte ljuga om, säger han och fortsätter.

– Tillslaget har alltid varit en av mina vassaste egenskaper, men jag har väl inte riktigt känt att jag haft självförtroendet att utnyttja det utan har hellre gett bollen till någon annan. Men i år har mina tränare verkligen varit på mig att jag ska använda det, och jag känner att jag fått förtroende.

Frejspelaren gör sin första seniorsäsong och har levererat fem mål från mittfältet.

Bakom framgången finns förutom förtroendet från tränarhåll en inspirationskälla som han fick se på nära håll under våren.

– Zlatan har alltid varit min största idol, även fast jag inte alls är samma spelartyp som han. Det är det här med att han ofta springer i motvind, säger Söderström som fick chansen att träna med Milanspelaren under vårens träningar med Hammarby.

– När man såg honom där första gången blev man lite chockad, och lite skakis. Jag pratade med honom en gång inför en internmatch och då sa han tro på dig själv, du vet vad du går för. När det kommer från en sådan som han behöver han inte säga så mycket mer utan jag förstår vad han menar. Han har gått igenom en massa sådana saker och han fick mig att tänka till. Jag vet vad jag får för och vad jag kan göra, jag ska köra min grej, säger Söderström.

”Varit tufft”

Han har tidigare tillhört Hammarbys ungdomsverksamhet men är nu en del av föreningens samarbetsklubb Frej i Ettan Norra.

– Tiden i Hammarby har varit väldigt lärorik. Den har inte varit spikrak kan jag säga, det har varit tufft många gånger man jag har lärt mig mycket, säger han.

På vilket sätt var det tufft?

– Jag har inte varit den högst prioriterade spelaren genom min karriär utan många säsonger har jag suttit på bänken, så jag har jobbat mycket på det mentala. I år känns det som att det gett lite resultat. Jag vet vad jag får för och har alltid siktat stort, och med tanke på att det här är min första säsong som senior känner jag att det kan bli något bra.

16 omgångar in på säsongen har Hampus Söderström startat 14 matcher, levererat fem mål och laget ligger nia i tabellen.

– Stämningen i gruppen är jättebra och vi har presterat bra. Även om resultaten inte alltid gått vår väg vet vi att vi är bättre än många lag, jag tror bara det måste lossna lite. Vi är ett väldigt ungt lag och det är första året med seniorspel för många, säger mittfältaren.

Frejs nästa match i Ettan är borta mot Örebro Syrianska på lördag.

Den matchen sänds på SportExpressen Play.