Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vinner vi kommer vi knipa en av platserna”

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan.
Martin Smedberg Dalence och hans Utsikten jagar en kvalplats.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Bosko Orovic.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

IFK Värnamo leder serien men har darrat på slutet och förlorat tre raka matcher.

Bakom jagar Utsikten – och på lördag möts lagen. 

– Vi måste vinna, det finns inga diskussioner, säger managern Bosko Orovic.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Med fyra omgångar kvar att spela av Ettan Södra leder IFK Värnamo serien med sex poäng ned till Landskrona på kvalplats, och tolv till Utsikten som är trea.

Serieledarna har dock förlorat tre raka matcher inför lördagens möte med Utsikten.

– Vi lägger inget större fokus på dem, vi har fokus på det vi gör. Och vi ska fortsätta göra bra prestationer. Det handlar om att fokusera på vårt så ska vi nog kunna lösa det till helgen, säger Utsiktens manager Bosko Orovic.

Hans lag vann med hela 4-0 mot Torn i den senaste omgången. Dessförinnan blev det förlust mot Eskilsminne med uddamålet, 1-2.

– Överlag har vi gjort bra prestationer den här säsongen. Sedan tror jag vi har fem-sex matcher där vi haft ledningen med två-tre mål och tappat till oavgjort sista kvarten. Vi har spelat lite för många oavgjorda tyvärr, säger han om lagets facit med tio kryss.

Har sex poäng upp 

Orovic är manager för laget och har Daniel Karlsson med sig som chefstränare. Samtidigt är förre IFK Göteborgsspelaren Martin Smedberg Dalence spelande assisterande tränare.

– Det fungerar jättebra. Det är bra människor och en bra ledarstab, säger Orovic.

Med fyra omgångar kvar har hans lag nu sex poäng upp till Landskrona på kvalplatsen och ska göra ett ordentligt försök att ta sig ikapp.

– Tittar man teoretiskt är vi beroende av deras resultat. Vi måste vinna, det finns inga diskussioner. Jag anser att serien är fullt öppen fortfarande men vi är beroende av vinster. Och vinner vi på lördag kommer vi knipa en av de två platserna.

Matchen mellan Utsikten och Värnamo inleds 16.00 på lördag och sänds på SportExpressen Play, precis som alla matcher i serien.

Klockan 15.00 tar Landskrona emot Linköping.