”Vill komma upp så snabbt som möjligt”

Se de snyggaste målen från Ettan – gör mål från halva planen!
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Jusef Erabi har redan fått chansen i allsvenskan den här säsongen – men han vill mer än så.

Senast stod anfallaren för ett hattrick i Ettan Norra och siktet är inställt på speltid i Hammarbys A-lag.

– Jag ska försöka visa gång på gång att jag kan ta nästa kliv, säger 18-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!  

Redan som 17-åring fick Jusef Erabi debutera i Hammarbys A-lag och i fjol blev det två inhopp i allsvenskan.

Den här säsongen fick han speltid i bortamötet med Gif Sundsvall, annars har 18-åringen fått sin matchning i Ettan Norra med Hammarby TFF.

Senast mot Motala levererade han säsongens andra, tredje och fjärde mål när Hammarby vann med 4-1.

– På de fem första matcherna gjorde jag inget mål, nu har jag gjort fyra på två matcher. Det har varit lite måltorka så det var jätteskönt. Och kul att få hjälpa laget till en vinst på hemmaplan, säger Erabi.

– Som helhet gjorde vi en bra match men vi måste jobba på att behålla en ledning och inte bli stressade. 

”Visa att jag förtjänar att lira där”

På veckorna tränar den 18-årige anfallaren med Hammarbys A-lag och på helgerna får han speltid i Ettan.

– Min situation just nu är att jag vill göra så bra som möjligt ifrån mig i HTFF så jag kan visa att jag förtjänar att vara med i A-truppen och lira där. Det är bara att fortsätta på det här spåret och visa gång på gång att jag, inte är för bra för division 1, men att jag kan ta nästa kliv, säger han.

Min målsättning är att komma upp dit så snabbt som möjligt.

Hur ser du på säsongen så långt?

– Det har känts bra tycker jag. Försäsongen var bra och sedan gjorde jag rätt bra inhopp i Svenska cupen. Jag tyckte det gick bra på träningarna och att det gör det nu också. Därför måste jag ta vara på alla chanser och det är bra för mig att få spela 90 minuter varje helg.

En av lagkamraterna i A-laget är Williot Swedberg. 18-åringen som faktiskt gjorde elva matcher i Ettan Norra med HTFF i fjol och som nu ryktas vara på väg till större klubbar efter sin succé.

– Alla spelare har sin egen resa och för vissa går det snabbare, andra långsammare. Ibland kan man trycka ned sig själv och tänka att Williot är född -04, ett år yngre än mig, och redan där han är. Men man ska inte jämföra med andra mer än att titta på de grejer hos honom som kan hjälpa mig, det kan inspirera. Annars jämför jag mig inte med någon annan utan fokuserar på mig själv, säger Jusef Erabi.

Vilka spelare i A-laget tar du hjälp av i din utveckling?

– För min del är det mest forwards jag kollar på. Ludwigsson, Astrit och de andra anfallarna hjälper mig när de ser att jag gör något jag kan förbättra. Även Abbe Khalili brukar hjälpa mig och säga vad jag ska göra. Det är positivt för mig, de är erfarna och vet bättre så jag lyssnar bara.

Hammarby TFF har börjat säsongen med sju poäng på lika många matcher i Ettan Norra och ligger just nu under det nedre strecket.

På lördag ställs de mot Vasalund på bortaplan.

– Om vi gör det vi ska göra och det tränaren säger så tror jag vi kan vinna över många lag i serien. Men när vi tappar konceptet blir det svårt att vinna matcher på den här nivån. Man blir straffad så fort man gör något fel, säger Jusef Erabi.


Sändningen från Vasalund-Hammarby TFF börjar 15.50 på lördag!