Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill inte spela kvalet: ”Borde ha ställts in”

Se de snyggaste målen från säsongen i Ettan.

I kväll inleds kvalspelet till Ettan mellan Åtvidaberg och Västra Frölunda.

Mot Åtvidabergs vilja.

– Vi vill inte spela, absolut inte, säger tränaren Jesper Ny till SVT.


Se söndagens kvalmöte här!

Åtvidabergs FF har varit sjukdomsdrabbade den senaste tiden, bland annat av corona, och vill inte spela kvällens kvalmatch till division 1 mot Västra Frölunda.

Kvalet har sedan tidigare flyttats fram, men ska nu spelas trots att Åtvidaberg fortfarande har spelare sjuka enligt SVT.

– Nej, vi vill inte spela. Absolut inte. Utifrån hälsorisk och smittorisk vill vi inte det. Vi och Frölunda är överens om att det här kvalet borde ställts in och båda lagen borde ha flyttats upp, säger Jesper Ny till SVT Sport.

Klubben har inte kunnat testa alla spelare i truppen men ett flertal av spelarna har vid test uppvisat antikroppar.

– Vi kommer kunna spela med elva spelare på planen. Vi ställer bara upp med friska spelare på planen, allt annat vore horribelt av oss, säger Ny.

Åtvidaberg har ansökt om att flytta matchen men fått avslag.

– Det som tävlingskommittén ansåg i det här fallet var att sjukdomsbilden inte uppfyllde förutsättningarna för att matchen skulle flyttas fram, säger kommitténs sekreterare Jeanette Green Jeppsson till SVT Sport. 

Den andra matchen i kvalet är planerad att spelas på söndag och sänds på SportExpressen Play.