Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi vet att vi är ett bättre lag än dem”

Panajotis Dimitriadis är lagkapten för Akropolis.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Akropolis värvade flera meriterade spelare inför årets säsong i superettan.

Trots det tvingas laget nu kvala för att hålla sig kvar i serien.

För motståndet står ett Skövde som tränas av förre landslagsspelaren Tobias Linderoth.

– Jag får vara ärlig och säga att vi hade större förväntningar på oss som vi inte riktigt levt upp till, säger lagkaptenen Panos Dimitriadis.


Se kvalet till superettan på Expressen! Matcherna sänds på Expressen.se för dig som är Premiumkund eller på SportExpressen Play!

2020 slutade Akropolis femma i superettan som nykomling.

Inför årets säsong försvann en del nyckelspelare samtidigt som flera etablerade namn hämtades in.

Panos Dimitriadis, Daniel Larsson, Erik Figueroa, John Alvbåge och Astrit Ajdarević var några av nyförvärven som stärkte upp lagbygget.

Flera av dem har dock dragits med skadeproblem under året och Daniel Larsson har till exempel endast noterats för nio matcher från start, Ajdarević för fem.

Under säsongen har dessutom huvudtränaren Mirza Jelecak, också ny inför säsongen, fått lämna och ersatts av fjolårstränaren Giannis Christopolous.

Nu väntar kvalspel mot Skövde för att rädda kontraktet i superettan.

– Ingen position man hade önskat vara i men å andra sidan har vi varit i en ännu sämre sits under säsongen, säger lagkaptenen Panos Dimitriadis som startat samtliga 28 matcher han varit tillgänglig i under året.

Vad är det som gjort att ni hamnat i den här sitsen?

– Dels har vi haft skador på en del tongivande spelare som hade betytt väldigt mycket för laget. Sedan hade vi en tung inledning på säsongen som skapade en negativ trend som vi inte riktigt kunde ta oss ur. Jag får vara ärlig och säga att vi hade större förväntningar på oss som vi inte riktigt levt upp till.

”Vet att vi är bättre”

I mitten av juni fick tränaren Mirza Jelecak lämna sitt uppdrag. 

– Det sätter ju sina spår. Vi inledde säsongen med en ny tränare och nu har en nygammal tagit över, klart det krävs lite tid när sådana saker sker. Vi har väl känt hela säsongen att utmaningen varit att vi vetat om att kvaliteten i truppen finns där, men vi måste också få fram den. Nu har vi fortfarande en möjlighet att säkra det här och sedan lägga det bakom oss, säger Dimitriadis.

Skövde AIK, som slutade tvåa i Ettan Södra och tränas av tidigare landslagsspelaren Tobias Linderoth, står för motståndet i kvalspelet.

Första mötet spelas i Skövde på torsdagskvällen, returen spelas på Grimsta IP på söndag.

– Vi vet att vi är ett bättre lag än våra motståndare. Vi har varit uppe och mätt oss med topplag i superettan och gjort bra prestationer och tagit poäng mot dem. Det är inget tvivel om att kvaliteten vi sitter på är bättre än våra motståndare, men det gäller att vi inte tror att det löser sig bara på grund av det, säger Panos Dimitriadis.


LÄS MER: Så ser du livesport med Expressen Premium


Så spelas kvalet

Torsdag 2 december

19.00: Dalkurd-Gais - se matchen med Premium här!

19.00: Skövde-Akropolis - se matchen med Premium här!

Söndag 5 december

14.00: Akropolis-Skövde

16.00: Gais-Dalkurd


Matcherna direktsänds för dig som är Premiumkund och på SportExpressen Play!