Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi har redan varit uträknade av många”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan!
Daniel Erlandsson.
Foto: Tomasz Piwinski / Täby FK
Täbytrion Hugo Näslund, Maxi Widfalk och Max Matta.
Foto: Tomasz Piwinski. / Täby FK

De gick in i höstsäsongen med endast nio poäng och låg sist i serien.

Nu är Täby FK två poäng från säker mark med fem omgångar kvar att spela.

Jakten på ett nytt kontrakt fortsätter.

– Vi har varit uträknade av många redan och tagit oss tillbaka till att verkligen slåss om det, säger tränaren Daniel Erlandsson.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

De två senaste förlusterna har varit tunga.

Både mot Dalkurd och Hudiksvall har Täby förlorat med uddamålet efter att matcherna avgjorts på tilläggstid.

– Så klart störande. Men om man zoomar ut lite gick vi in i hösten med nio poäng och låg toksist. Vi hade en väldigt tung period där vi förlorade många matcher i rad. Nu har vi tagit mer poäng och är med, det är något vi kan hämta energi ur i den här slutspurten, säger Daniel Erlandsson.

Täbytränaren som hittar ett par anledningar till den tunga vårsäsongen.

– Försvarsspelet och våra defensiva omställningar var inte tillräckligt bra, sedan hade vi tre målvakter skadade. Nu har vi fått tillbaka skadade spelare och vårt försvarsspel är bättre och tätare. Vi kan stå emot alla lag under perioder, det kunde vi inte under våren, säger han.

Detaljen som talar för Täby

Med fem omgångar kvar ligger Täby nu på 14:e plats med två poäng upp till Luleå ovanför strecket.

– Vi måste börja vinna matcher, det troliga är att det kommer leva hela vägen. För oss gäller det att ladda om efter varje match, hämta energi och komma rätt in i nästa match oavsett om det kommer en motgång. Två bra prestationer kan vända på hela säsongen, säger Erlandsson.

Han tror att hans lag kan ha en fördel i bottenstriden.

– Vi har varit uträknade av många redan och tagit oss tillbaka till att verkligen slåss om det. Jag tror vi kan ha en fördel av det, vi borde ha lättare att hitta kraft inför nästa match och är inte lika stressade över situationen, säger han.

Närmast för Täby väntar topplaget Sandviken på lördag. Sändningen från den matchen börjar 15.50. 

– För oss blir det viktigt att inte bjuda Sandviken på ytor och kontringsmöjligheter, det gjorde vi senast mot dem och blev ganska tydligt straffade. Vi är ganska starka på hemmaplan och är tydligare i försvarsspelet nu, vilket vi inte var på våren, säger Daniel Erlandsson.