Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vet hur det känns att bli jagad – vill ta den platsen”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Christoffer Styffe.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Förra säsongen åkte de ur superettan efter kvalförlusten mot Landskrona.

Nu får Dalkurd en chans till revansch.

Med en omgång kvar av Ettan Norra är laget klart för kvalspel.

– Jag vet hur deras känsla kommer vara, säger Dalkurdkaptenen Christoffer Styffe.


Se sista omgången från Ettan på SportExpressen Play!

Efter degraderingen från superettan siktade Dalkurd på att ta sig tillbaka den här säsongen, men det såg länge ut som att de inte skulle lyckas.

– Vi låg ju åtta poäng från kvalplatsen när säsongen vände, då satte vi som mål att gå ikapp. Det var kanske inte så många som trodde på det men vi gjorde det. Det är otroligt skönt att nå något när man satt upp ett mål. Vi är stolta, men tar vi inte hand om kvalplatsen betyder det inte så mycket, säger Christoffer Styffe.

– Motgångarna vi haft under året har gjort oss starka. Vi har bytt tränare två gånger men vi som grupp har gett det en sista chans.

Dalkurdsförsvararen gjorde första målet när Dalkurd vann med 3-0 mot Hudiksvall och säkrade kvalplatsen i förra omgången.

Nu har laget inget att spela för i söndagens sista omgång mot Haninge utan kan ladda för kvalspelet.

– Klart att det kanske blir så att man vill spara på kroppen och se till så alla är fräscha, samtidigt måste vi komma in i kvalet i bra form, säger Styffe.

”En säsong med dåliga resultat”

Han har själv haft skadeproblem den senaste tiden.

– Nu kunde jag spela 60 minuter senast så det handlar om att försöka komma i form nu och bevara kroppen så fräsch som möjligt inför kvalet. Vi har ett försprång mot lagen från superettan eftersom de har två omgångar kvar. Vi ska utnyttja tiden vi har, säger försvarsspelaren.

Hur kommer du följa superettan under de sista omgångarna?

– Jag kommer följa lagen som ligger där nere och se om det finns någonting. Oavsett vilket lag vi får möta kommer vi förbereda oss bra. 

Erfarenheten från fjolårets kvalförlust bär mittbacken med sig.

– Jag vet hur det kommer kännas för laget vi möter och hur det är att bli jagad av ett lag som vill ta en plats. Vi har allt att spela för och vill ha deras plats, vi kommer komma hungriga för att ta platsen i superettan som vi tycker att vi förtjänat under året. Utåt kommer lagen som hamnar i kval prata om att de ska samla sig men det är jobbigt. Du har gjort en säsong med dåliga resultat och ska göra en sista urladdning. Mycket är mentalt och vi ska försöka komma i bästa lag och slå ut ett lag från en högre division, säger han.


Se sista omgången från Ettan på SportExpressen Play på lördag och söndag. Matcherna i Ettan Södra har avspark 13.30 på lördag och Ettan Norra 16.00 på söndag! 


Så såg det ut när Landskrona slog Dalkurd i kvalet 2020.