Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vet att det finns intresse – är redo för nästa steg”

Christopher Redenstrand gjorde årets mål i Ettan Norra.
Christopher Redenstrand.
Foto: Tomasz Piwinski / Privat
Täbyjubel efter Redenstrands mål.
Foto: Oskar Lund / SportExpressen Play

Han gjorde tre drömmål – i en och samma match.

Nu utses ett av dem till Årets mål i Ettan Norra.

Christopher Redenstrand var med och räddade Täby kvar i serien och känner sig nu redo för större uppdrag.

– Jag vet att det finns intresse, säger 23-åringen.


Se alla matcher i Ettan, Elitettan och SSL på SportExpressen Play!

Mötet med Hammarby TFF i somras var speciellt för Täbys vänsterback Christopher Redenstrand.

Han gjorde säsongens tre första mål i matchen och alla var dessutom riktigt snygga.

– Det är tre ganska otroliga mål om man får säga det själv. Jag kände att tillslaget verkligen fanns där och tänkte att ”får jag läge så testar jag”, sa han till SportExpressen efter den matchen i en intervju där han även berättade om sin tid i England och intresset från elitlubbarna.

Nu när säsongen är över utses Redenstrand sista mål i matchen till årets mål i Ettan Norra. Tio mål var nominerade av juryn och nu har tittarna röstat fram hans mål. Med en procents marginal vann han före Rassa Rahmani, Dalkurd.

– När jag såg de andra målen var det inget jag förväntade mig, även om jag tycker mitt var snyggast. Men jag måste också säga att jag gillade Pashangs (Abdulla, anfallare i Piteå) kvittering till 4-4. Det var klass, säger vänsterbacken.

Målet var viktigt eftersom vi kvitterade sent och det visade sig vara en viktig poäng. Jag tog ned den på bröstet och kände direkt när bollen lämnade foten att det här bli bra.

Målet Redenstrand gjorde innebar en poäng i mötet med Hammarby TFF och med tanke på hur säsongen slutade var det minst sagt betydelsefullt.

– När man tänker på det nu och vi klarade oss kvar via målskillnad kan man se tillbaka på den matchen och att det visade sig vara viktigt, säger Christopher Redenstrand.

Det var inte förrän i sista omgången Täby förnyade kontraktet.

– Lagmässigt hade vi det väldigt tufft fram till sommaren och de flesta hade väl räknat ut oss redan då. Det vi presterade under hösten är jag väldigt stolt över och vi visade en extrem lagmoral, säger Täbyförsvararen.

Han bidrog till slut med fem mål och nio assist från sin vänsterbackplats.

Hur förklarar du din personliga framgång?

– Mina krav på mig själv har alltid varit höga men jag hade inte förväntat mig att göra en så bra säsong individuellt. Jag lyckades bidra med ganska många poäng från min kant och framför allt kändes min roll väldigt bra, den passade verkligen mig. Jag fick följa med upp i anfallen och kunde använda min inläggsfot som jag känner är en av mina största styrkor.

Insatserna som Christopher Redenstrand har gjort den här säsongen har inneburit att han dragit till sig intresse från större klubbar.

– Jag har kontrakt med Täby över nästa säsong men vet att det finns intresse, och jag ska inte sticka under stol med att jag känner mig redo att ta nästa steg. Min ambition har alltid varit att ta mig så högt upp jag bara kan och jag är sugen att testa högre nivåer, säger han.

– Det är det jag siktar mot. Sedan är det upp till Täby också och skulle jag bli kvar är det upp till mig att fortsätta bevisa att jag håller en högre nivå.


Årets mål Ettan Norra

1. Christopher Redenstrand, Täby. 23 procent av rösterna.

2. Rassa Rahmani, Dalkurd. 22 procent av rösterna.

3. Danilo Al-Saed Sandviken och Erik Granat, Gefle. 11 procent av rösterna.

Kolla in Redenstrand hattrick mot Hammarby TFF.