Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vet att det är då jag vaknar”

Se några av de snyggaste målen från Ettan.
Pashang Abdulla ligger fyra i skytteligan med 13 mål på 23 matcher.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Pashang Abdulla har levererat 13 mål för Piteå den här säsongen – 10 av dem har kommit från den 75:e minuten och framåt.

I ”omgångens match” mot Umeå siktar han på nya sena fullträffar.

– Jag brukar alltid fråga domaren om han kan lägga till lite extra tilläggstid på slutet, jag vet att det är då jag vaknar till ordentligt, säger anfallaren.


Se mötet mellan Piteå och Umeå här. Sändningen inleds 18.50! 

Piteå låg under borta mot Assyriska i senaste omgången och tiden var på väg att rinna ut.

Men i den tredje tilläggsminuten klev Pashang Abdulla fram som så många gånger förr.

Piteås anfallare räddade en poäng åt laget och gjorde sitt 13:e mål för säsongen.

Osannolikt nog har tio av dem kommit från den 75:e minuten och framåt. Samtliga har dessutom kommit i den andra halvleken och efter den 60:e minuten.

– Jag vet inte varför egentligen. Motståndarna är kanske lite tröttare då och det blir lite större ytor. Det kanske slarvas lite mer när man är trött i huvudet och jag känner att jag har en mental styrka i de lägena, jag ger aldrig upp utan tror på det hela tiden. Jag går runt och tänker att det bara behövs ett läge, säger anfallaren själv.

Däremot vill han gärna förbättra målproduktionen tidigare i matcherna.

– Där har jag försökt hitta en lösning och jag tror det har att göra med att jag har svårt att bli riktigt varm i kroppen. I slutet av matcherna brukar jag däremot alltid be domaren att lägga till lite extra tilläggstid på slutet, jag vet att det är då jag vaknar till ordentligt. Och om matcherna hade fortsatt tjugo minuter till hade jag kunnat göra fler mål, säger Pashang Abdulla.

”Heder på spel”

På måndagskvällen ställs tabelltian Piteå mot femman Umeå i ”omgångens match” som sänds med utökad tv-produktion.

– Vi är redo och har revansch att hämta från senaste matchen mot dem när vi förlorade med 4-0. Det är lite heder på spel, säger Piteås anfallare.

Nykomlingen har vunnit åtta av 23 matcher och har nio poäng ned till strecket med en match mindre spelad.

– Sju matcher är kvar och det är tuffa matcher för vår del. Vi får inte ta ut något i förskott. Vårt mål var att hålla oss kvar men nu när vi fått känna på det tror jag vi är lite besvikna över att inte fått med oss mer poäng. Det är skön känsla att vi känner att vi kan mer även om man utifrån kanske kan tycka att det gått bra för Piteå. Vi har mer att hämta, säger Pashang Abdulla. 


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 


Se Piteåmålvaktens galna räddning i spelaren ovan.