Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvades – och bänkades: ”Kunde ha grävt ned mig”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Amar Muhsin (till höger) med Häckens Daleho Irandust.

Amar Muhsin värvades till Jönköpings Södra och hamnade på bänken.

Nu gör han succé som utlånad till Skövde i Ettan Södra.

– Jag har kommit till ett lag där jag får visa mina kvaliteter och vad jag går för, säger anfallaren.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter en stark säsong och 14 mål för Utsikten 2019 värvades anfallaren Amar Muhsin till Jönköpings Södra och superettan.

Där har han haft svårt att slå sig in i laget och fick ingen speltid under inledningen av säsongen.

– Allt har varit jättebra förutom att det fotbollsmässiga inte varit så kul när man inte får spela. Jag kom från en säsong i Utsikten när jag gjorde mycket mål och ville ta nästa steg och visa vad man går gör. Nu sa det stopp, och då kunde jag grävt ned mig i en grop. Istället tar jag en annan väg, säger 22-åringen.

Den vägen går via en utlåning till Skövde i Ettan Södra. Där har Muhsin gjort succé med fem mål på sju matcher.

– Otroligt roligt har det varit. Jag har lärt mig väldigt mycket av ledarstaben som varit fantastiska mot mig och spelarna har välkomnat mig underbart. Alla vill i samma riktning, säger han.

Vad säger du om dina prestationer?

– Jag är ganska nöjd, men jag känner att jag har ännu mer att ge. Jag vet att jag kan hjälpa laget med fler mål och poäng och hoppas kunna göra det framöver. Men det har varit en skön början och jag hoppas det fortsätter.

Kontraktet går ut 

Att anfallaren är nöjd med beslutet att gå på lån resten av säsongen är lätt att förstå.

– Att ta det här beslutet var nog det bästa jag gjort. Det är inte bara att jag får matchtid utan även en annan känsla. Jag har kommit till ett lag där jag får bevisa mina kvaliteter och vad jag går för. 

Vad som händer efter utlåningen till Skövde återstår att se.

– Vi får se hur det går. Nu har det gått bra och jag hoppas det fortsätter. Jag kommer göra mitt bästa och alla vill ju spela så högt upp som möjligt, det är samma med mig. Jag vill framåt och uppåt i karriären, säger anfallaren om framtiden.

Nästa utmaning för Amar Muhsin är mötet med Torn den kommande helgen, en match som sänds på SportExpressen Play. 

– Torn är ett bra lag och vi har ett tufft schema framför oss, men jag tror vi kan tackla det och göra bra prestationer. Jag känner att Skövde ska ligga topp-fem i division 1, säger succélånet.