Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvad från division fem – sänkte allsvenska laget

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan.
Karzan Eliassi.Foto: Oskarshamns AIK

I somras tog han steget från division fem till Ettan Södra.

På onsdagskvällen klev Karzan Eliassi fram och sköt Oskarshamn vidare i svenska cupen med ett straffmål mot allsvenska Varberg.

– För två månader sedan spelade jag i femman och nu är man med och slår ut allsvenskt motstånd. Fotboll kan gå fort, säger målskytten.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

I den 81:a minuten av cupmötet med allsvenska Varberg hoppade mittfältaren Karzan Eliassi in.

Efter en mållös förlängning klev han sedan fram i straffläggningen.

– Jag är ju från division fem nu och spelarna i laget brukar skoja om att jag aldrig skjuter, jag är mer en passningsspelare. Men jag sa till dem att när det kommer till straffar kliver jag gärna fram så får vi se vem som har nerver eller inte, säger 28-åringen.

– Innan straffarna sa jag till tränarna att ”räkna med mig, jag tar en.” Tidigare när jag spelat i  tvåan, trean, femman och sexan har jag alltid tagit straffar och de hade satt upp mig som en av straffläggarna redan innan.

Karzan Eliassi satte sin straff i nät och när Filip Jägerbrink, Luka Dobrijevic, André Reinholdsson och till sist Anton Agebjörn gjorde samma sak var skrällen ett faktum.

Oskarshamns AIK slog ut Varberg och spelar gruppspel i svenska cupen nästa år.

– Man kan inte säga att det är ett mirakel, för vi trodde på det från första början. Men skrällar har skett och kommer ske i fotboll, säger Eliassi.

Han kom till Oskarshamns från division fem under sommaren.

– Många skojar om det, att för två månader sedan spelade jag i femman och nu är man med och slår ut allsvenskt motstånd. Fotboll kan gå fort och nu när jag kommit upp i åren lite ville jag testa på. Fotboll har man i sig, det handlar om att vara tränad. Det har tagit lite tid med tanke på att jag inte varit på en hög nivå på ett bra tag, det är fyra år sedan jag spelade i division två, säger mittfältaren.

Spelat på lägre nivå

Han har spelat i tvåan och trean tidigare men tillbringat de senaste säsongerna på lägre nivå.

– Oskarshamn har känt till mig sedan tidigare men jag har haft jobb som jag prioriterat. Nu har det varit aktuellt sedan i vintras och när jag lämnade min dåvarande klubb i somras tänkte jag att det inte är så ofta man får en sådan här chans när man är 28 år. Det är bättre att testa på än att se i backspegeln och ångra sig, säger han.

Nu har Karzan Eliassi gjort några inhopp i seriespelet och varit med och skjutit Oskarshamn vidare i cupen.

– Väldigt roligt och lärorikt har det varit. Man lär sig saker hela tiden. Jag har inte fått spela så mycket men nu börjar jag komma in i det och det känns mycket bättre på träningar och matcher, säger mittfältaren.

Oskarshamns nästa match i Ettan Södras spelas borta mot Motala på lördag och sänds på SportExpressen Play.