Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Om jag säger att jag mått bra hela tiden så ljuger jag”

Rickson Mansiamina blev målskytt i första kvalmötet med Lunds BK.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Som tonåring debuterade han i AIK:s A-lag och skrev på ett flerårigt avtal.

Efter flera utlåningar och en tid som klubblös är Rickson Mansiamina tillbaka på fotbollsplanen och ska rädda Karlslund kvar i Ettan.

– Det finns så mycket mer i mig, säger 23-åringen.

Debuten för AIK kom i svenska cupen mot Falkenberg 2016.

Senare fick Rickson Mansiamina kontrakt med A-laget och lånades i omgångar ut till klubbar som Helsingfors, Gais, Syrianska och Vasalund innan han lämnade klubben 2018.

Inför årets säsong stod han utan avtal, provtränade med Västerås men förblev klubblös under stora delar av 2020.

– Jag var i Västerås och tränade, sedan kom coronan. Indirekt har jag tränat på egen hand sedan oktober förra året då vi spelade sista matchen med Haninge. Först var jag lite ledig och sedan tränade jag själv fram tills jag var med Västerås i februari, säger Mansiamina.

Under våren och sommaren jobbade han hårt med den personlige tränare (Sebastian Pisano) som han jobbat med de sista åren och fortfarande samarbetar med. Fotboll tränade han med AIK:s U19-lag innan han till slut skrev på för Karlslund i Ettan Norra.

– Klart det varit tufft, herregud. Men jag har haft bra människor runtomkring mig som gjort det lättare. Sedan har jag ett starkt psyke och det har kommit fram ju äldre man blivit, säger han.

Målskytt i kvalet

I Karlslund har Rickson Mansiamina spelat 16 matcher och gjort två mål under hösten.

Nu kvalar laget för att hålla sig kvar i serien och i första dubbelmötet mot Lunds BK stod Mansiamina för Karlslunds mål i matchen som slutade 1-1.

– Matchen var speciell, jag har aldrig spelat så sent på säsongen och det snöade. Men vi hade en tydlig gameplan som vi följde och vi fick med oss ett okej resultat. Vi kan inte vara så nöjda eftersom vi inte vann, men vi gav oss bra förutsättningar inför söndag. Vi fick bortamålet och det är till vår fördel, säger han.

Vi får se hur allt blir, men jag hoppas på något bra i framtiden. Men man ska inte säga för mycket innan något är klart.

Efter några tuffa år hoppas den förre AIK-talangen att tiden i Karlslund ska vara startskottet på något större.

– Mentalt har jag alltid varit stark och allt som hänt har gjort mig ännu starkare. Jag ska inte ljuga och säga att jag mått bra hela tiden, säger jag det så ljuger jag. Det har varit tuffa dagar men jag har tagit mig igenom det och nu har jag bara fokus på nuet och matchen på söndag. Sedan får vi se. Det har varit en investering i mig själv att vara här med Karlslund, spela fotboll och visa lite av mina kvaliteter. Sedan vet jag att det finns så mycket mer i mig, säger Rickson Mansiamina.

Söndagens returmöte mellan Karlslund och Lund sänds på SportExpressen Play med start 14.00.