Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Varit rätt isolerad – fanns viktigare saker”

Niklas Olsson är tilbaka i Utsikten.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter tre säsonger i superettan är Niklas Olsson tillbaka i Ettan Södra och Utsiktens BK.

Inför cupmötet med Elfsborg berättar han om målsättningen med säsongen, fjolåret i Ljungskile – och de ovissa tiderna under vintern.

– Jag blev pappa i slutet av december och satt i karantän för att inte missa förlossningen. Jag har varit rätt isolerad men kände mig trygg ändå. En ny klubb fick vänta, det var viktigare saker som hände, säger 28-åringen.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Efter ett antal säsonger i Utsiktens tröja lämnade Niklas Olsson föreningen inför 2018 då han skrev på för Gais i superettan.

Två säsonger där följdes upp av ett år med Ljungskile i samma serie – men nu är Olsson tillbaka i Utsiktens tröja.

I början av februari skrev han på ett ettårskontrakt.

– Vintern var lite annorlunda än det brukar vara, det känns ungefär som allt var förskjutet en månad. Det brukar hända mycket i december i vanliga fall, nu tog det en månad till ungefär. Sedan var min situation ännu mer speciell eftersom jag blev pappa i slutet av december och satt i karantän för att inte missa förlossningen. Jag har varit rätt isolerad men kände mig trygg ändå. En ny klubb fick vänta, det var viktigare saker som hände, säger han.

Han fortsätter:

– Jag hade kontrakt med några klubbar i superettan men det var inget konkret. Under pandemin är det klart att de vill vänta så länge som möjligt för att se vad de har för budget. Jag var ändå ganska trygg att det skulle lösa sig bra.

En lösning blev det och Olsson är tillbaka i Utsikten.

– Många faktorer spelar in i valet. Dels har jag jobbat med Bosko (Orovic, manager) tidigare och känner klubben sedan min tid här. Jag har fått spela i föreningen i både med- och motgång och det är klart man fått en relation med klubben. Det är en familjär klubb med stora visioner, säger han.

Målskytt direkt

Redan i första omgången av svenska cupen blev Niklas Olsson målskytt när Utsikten föll mot Falkenberg som vann med 3-1.

På söndag väntar match nummer två mot Elfsborg innan det är dags för Degerfors.

– Elfsborg var ruggigt bra förra året och Degerfors mötte jag och de var väldigt bra. Det kommer bli väldigt tufft men vi lägger oss inte platt på något sätt, säger mittfältaren.

Fjolårssäsongen spenderade Niklas Olsson med Ljungskile som åkte ur superettan.

– En säsong som inte blev som man hade tänkt sig så klart. För det första var det corona och den biten som var oerhört tråkigt för alla så klart, och för en klubb som Ljungskile tog det väldigt hårt. Sportsligt blev det lite hackigt. Jag fick spela på flera olika positioner och tyvärr lyckades vi inte hålla oss kvar, säger han.

Under sin senaste sejour i Utsikten blev Niklas Olsson lagkapten och var med och förde laget till superettan säsongen 2014.  

Nu är han tillbaka och drömmer om en liknande resa.

– Vi har inte satt oss ned och pratat om målsättning sedan jag kom, men Utsikten har varit med i toppen och man hoppas ju alltid överträffa fjolåret. Klubben har ambitionen att etablera sig i elitfotbollen och det är dit man vill. Sedan ska man ha respekt för flera andra lag som också vill det och det ska spelas om det. Men ambitionen från mig och laget är att finnas med där uppe, säger nyförvärvet.


Bosko Orovic om Niklas Olsson

”Niklas är i sitt sätt att vara på planen en stor ledare. Han visar med sitt agerande hur laget skall uppträda. Han har en lång och framgångsrik bakgrund i föreningen och kommer med sin erfarenhet och skicklighet som spelare att bli viktig för oss”, säger Bosko Orovic till Utsiktens hemsida. 


LÄS MER: Erik Lund om nya uppdraget i Ljungskile: ”Kommer vara rock’n’roll under den här säsongen”