Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Var uträknade – har inte slutat tro”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Karl Bohm, Utsikten.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Bosko Orovic.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Inför säsongen var de storfavorit till seriesegern enligt tränarna i Ettan Södra – sedan fick Utsikten en riktigt tung start.

Nu är laget med i den högdramatiska toppstriden.

– Vi har jagat hela säsongen, säger tränaren Bosko Orovic. 


Se alla matcher från Ettan Södra på SportExpressen Play! 

12 av 16 tränare röstade på Utsikten som seriesegrare inför årets säsong.

Göteborgslaget började sedan med två segrar på de tre första matcherna – sedan kom skadorna.

Efter sex omgångar hade Utsikten endast sju poäng och tränaren Bosko Orovic hade svårt att spela ihop en startelva.

– I skadeväg är det här det värsta jag varit med om. Vi har haft tio spelare borta i flera matcher och det har varit en svår nöt att knäcka. Det har varit svårt att spela ihop ett lag från seriepremiären och framåt. Men än finns det tid kvar att reparera det, och det är nog dags för de som får chansen att steppa upp, sa han till SportExpressen i våras.

När serien nu ska avgöras är läget ett annat. Utsikten har tagit sig tullbaka till toppen och är i allra högsta grad inblandat i den högdramatiska avslutningen.

Mellan tabellettan Oskarshamn och femman Tvååker skiljer endast fem poäng med sju matcher kvar att spela.

Utsikten ligger trea, två poäng från serieledning.

– Klart att vi velat vinna ännu mer och vi startade både våren och hösten ruttet resultatmässigt, men prestationerna sa inte riktigt samma sak. Är man orutinerad börjar man nog ändra för mycket, det har jag gjort förut nämligen. Nu körde vi på med det vi trodde på, säger Bosko Orovic.

– Nu är det skitkul, det finns inget roligare än när det gäller så mycket. Antingen gillar man det eller så är man nervös och faller ur ramen. Vi har jagat hela säsongen kan man säga, nu kan vi förhoppningsvis nypa någon av de översta placeringarna.

Målgöraren är tillbaka

Förhandsfavoriten har under säsongen stundtals varit en bra bit från toppen men har nu fyra raka segrar.

– Vi var kanske uträknade av vissa men har inte slutat tro på oss utan försöker jobba framåt. Vi har högt i tak och det är klart att ingen varit nöjd, men det har inte varit snack om sparken hit eller dit, säger Bosko Orovic.

Vart befinner ni er som lag just nu?

– Förhoppningsvis på uppgång. Vi har jagat, fått tillbaka spelare och lite självförtroende. Vi känner att vi är på uppgång och det är sju matcher kvar. 

En av spelarna som är tillbaka i spel är anfallaren Paolo Marcelo som leverat ordentligt den senaste tiden och bland annat stod för båda målen i segern mot Linköping senast.

– Som alla andra spelare som kommit tillbaka har det betytt mycket. Han är en jätteduktig spelare men vi fokusera på laget före individen. Han har en stigande formkurva, säger Orovic.

Närmast för Utsiktens del väntar Åtvidaberg borta på lördag eftermiddag.

– Mot Oskarhamn senat gjorde de en bra match (vinst 1-0 och Oskarshamns första hemmaförlust för säsongen). Det är ett homogent lag som har en bra grund i sitt försvarsspel, det blir en svår match, säger Bosko Orovic.


Toppstriden i Ettan Södra

1. Oskarshamn, 44 poäng

2. Skövde, 43 poäng

3. Utsikten, 42 poäng

4. Trollhättan, 42 poäng

5. Tvååker, 39 poäng


LÄS MER: Läkarens ord: ”Gör vi inte de här sakerna så dör du”