Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var nära att sluta – gör nu stor succé: ”På väg uppåt”

Marko Nikolic har varit en av de bästa spelarna i division 1 den här säsongen och drar till sig intresse från elitklubbar.Foto: Bildbyrån

Han värvades från Djurgården till AIK under uppmärksammade former och debuterade i allsvenskan som 16-åring.

Sedan dess har karriären varit allt annat än spikrak för Marko Nikolic.

– Jag sa till mina föräldrar att om det inte funkar den här gången slutar jag med fotboll, säger mittfältaren i Ettanpodden.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Marko Nikolic spåddes en lysande framtid när han värvades till AIK och fick kontrakt med A-laget som 16-åring.

Han debuterade i allsvenskan men slog aldrig igenom på allvar. Istället gick han vidare till Belgien och hamnade senare i Brommapojkarna.

Där hamnade han under slutet av kontraktstiden utanför laget och stod utan alternativ när avtalet gick ut.

– Klart att man funderat på att sluta många gånger. Jag hade inte så många alternativ efter BP, jag är glad att Vasalund kom in i bilden. Helt ärligt tänkte jag ”ska jag verkligen skriva på för Vasalund och börja om igen.” Jag sa till mig själv och föräldrarna att fungerar det inte den här gången slutar jag med fotboll, säger han i senaste avsnittet av Ettanpodden.

Den här säsongen har Marko Nikolic gjort succé i Ettan Norra som lagkapten för serieledande Vasalund med tio mål och ett imponerande spel. Klubbar högre upp i seriesystemet har åter visat intresse för mittfältaren som numera kombinerar fotbollskarriären med heltidsjobb.

– De senaste två åren har jag behövt jobba för att lönen ska räcka till, säger han och fortsätter:

– Det har varit en omställning så klart, jag vaknar fem på morgonen för att gå upp och jobba och det har jag inte gjort förut. Att gå upp och jobba är inte så jobbigt, det är mest att det blir väldig mycket under en dag när vi tränar nästan varje dag. Jag är nästan aldrig ledig, men jag har blivit van, säger 22-åringen. 

Möter toppkonkurrenten i dubbelmöte

I poddintervjun berättar Nikolic även om tiden i AIK, uppbrottet med Brommapojkarna och framtidsplanerna med fotbollskarriären.

På onsdagskvällen ställs Marko Nikolic och hans Vasalund mot Sylvia i ett hett toppmöte mellan ettan och tvåan i tabellen.

På söndag är det sedan dags igen när lagen möts på nytt i dubbelmötet som kan avgöra mycket i toppstriden.

Båda matcherna sänds på SportExpressen Play. 

 

Onsdagens matcher i Ettan

Norra: Karlstad-Täby, Luleå-Frej, Sandviken-Gefle, Sylvia-Vasalund, Brommapojkarna-Berga, Sollentuna-Team TG, Haninge-Örebro-Syrianska, Karlslund-Nyköping.

Södra: Qviding-Lindome, Karlskrona-Värnamo, Linköping-Assyriska, Skövde-Oskarshamn, Lund-Torn, Utsikten-Landskrona, Trollhättan-Motala, Tvååker-Eskilsminne.

Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.