Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann brons i U17-VM – här är hans nya klubb

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan.
Mirza Halvadzic.Foto: Bildbyrån

Mirza Halvadzic var med och tog guld i U17-VM med Sverige och tillhörde de största talangerna i Malmö FF.

Efter en omstart hemma i Lund, som inte blev vad han tänkt sig, väntar nu ett nytt äventyr.

I dag skriver mittfältaren på för två år med FK Sloboda i bosniska högstaligan.

– Nu är det upp till mig att bevisa, säger 24-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

I en lång intervju med SportExpressen i våras berättade förre supertalangen Mirza Halvadzic om sin fotbollsresa.

Den som tagit honom till provspel med Liverpool och brons i U17-VM med Sverige.

Dessutom har han tillhört klubbar som Malmö FF och IFK Norrköping, men efter en tuff tid med skadeproblem väntade en omstart hemma i Lunds BK inför årets säsong.

Den omstarten blev inte vad han hade hoppats på.

– Vad som hände i Lund vet jag inte riktigt, det blev lite konstigt. Jag fick inte de minuterna jag ville ha helt enkelt. Jag vände hem för att bygga upp min fysik och spela varje helg. Visst, jag stukade foten innan premiären, men det var inte därför. Jag vet att jag tar plats i laget och att jag kunde tillgöra, men alla har olika åsikter, säger mittfältaren.

Skriver på för två år

När speltiden uteblev valde han att söka sig vidare. Halvadzic var på väg till Rumänien – men i dag skriver 24-åringen i stället på ett tvåårskontrakt med bosniska FK Sloboda.

– Det här dök upp från ingenstans. Jag fick visa upp mig en vecka och det kändes bra. Det är ett lag med fin historia men som gått lite så där de senaste åren. Nu har de ett ungt lag och ligger sexa i tabellen, säger Halvadzic som spelat i den bosniska ligan förr.

– 2016 var jag här så jag vet ju hur det fungerar. Det är teknisk fotboll som passar mig bra. Året jag var här hade vi tre tränare på åtta månader så jag hoppas inte det händer igen, men det tror jag inte. Då var jag i en lite större klubb (FK Zeljeznicar Sarajevo) och det året satsade de mycket med många nya spelare och tränare. Det här verkar vara en bra grupp och nu är det upp till mig att bevisa, säger han.