Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vägrar att ta bollen – då stoppas matchen

Brommapojkarna tillätts stå och rulla boll utan att Karlstad gick upp i press – trots att värmlänningarna låg under med 2-0.
Foto: SportExpressen Play
Till slut stoppade domaren spelet och tog ett snack med lagkaptenerna.
Foto: SportExpressen Play

Märkliga scener avslutade premiären mellan Brommapojkarna och Karlstad.

I slutminuterna slutade Karlstad pressa sina motståndare trots underläge och efter matchen var lagets tränare Konstantinos Panagopoulos upprörd. 

– Det handlar om sporten, jag respekterar sporten fotboll, säger Panagopoulos.

– Jag kan inte svara för dem men vi ville inte gå framåt, säger BP-tränaren Christer Mattiasson.

Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play! 


Det blev märkliga bilder som utspelade sig i slutet av ettanpremiären mellan Brommapojkarna och Karlstad Fotboll.

Hemmalaget BP ledde med 2-0 i den 89:e minuten och hade bollen på egen planhalva. Men i stället för att jaga sina motståndare och ett reduceringsmål valde Karlstad att falla tillbaka i sina positioner.

Anfallaren Isaac Boye försökte vinka upp sina lagkamrater men i stället fick BP-spelarna passa runt som de ville och scenerna påminde om slutminuterna av den klassiska ”due due-matchen” mellan Sverige och Danmark i EM 2004. Till sist valde domaren Magnus Römo Mella att blåsa av och kalla till sig de båda lagkaptenerna för att prata. 

Märkliga scener mellan BP och Karlstad

Efter matchen förklarar Karlstad-tränaren Konstantinos Panagopoulos vad som hände.

– Det som hände är väldigt tydligt och jag har redan sagt det. Jag försöker alltid respektera spelet fotboll och jag säger till mina spelare att respektera spelets regler. Brommapojkarna tog beslutet att hålla i bollen och stanna där och slå korta passningar och jag tycker inte det är att respektera spelet. Jag tycker det är väldigt tydligt, säger Panagopoulos.

Är det mer respektfullt att inte pressa dem?

– Ja, såg du matchen eller bara den här sekvensen? Vi pressade hela matchen och de tog beslutet att hålla i bollen och stanna där och inte spela. Vi sa ”okej, visst”. Fotboll handlar om att ha respekt för spelet. Varför skulle jag säga till alla mina spelare att pressa högt när vi spelar på tilläggstid? De försökte provocera oss men jag tar det inte personligt. Det handlar om sporten, jag respekterar sporten fotboll.

Vad sa domaren när han stoppade matchen?

– Jag vet inte. Förmodligen bad han Brommapojkarna att spela snabbare. Gå framåt.

”Måste visa att du vill spela matchen”

Konstantinos Panagopoulos tycker att BP, som är favoriter i ettan norra, måste visa att de vill vara ett stort lag.

– Om du vill vara ett stort lag måste du visa att du vill vara ett stort lag. Du måste visa att du vill spela matchen. Eller hur?

– Försök spela fotboll. Det är därför vi spelar fotboll, det är enkelt och jag tror att det var tydligt för alla som såg matchen live.

Brommapojkarnas nye tränare Christer Mattiasson vet inte vad som föranledde Karlstads oväntade drag.

– De var väl nöjda med 0-2? Jag vet inte. Jag kan inte svara för dem men vi ville inte gå framåt. Vi ville inte riskera något. Du får egentligen fråga Karlstad i det här fallet.

Deras tränare tycker inte att ni respekterar sporten.

– Okej. Jag säger inget om det men om han inte tycker det var respektfullt får han stå för det. Jag vill inte uttrycka mig om det men jag är nöjd med att vi ledde med 2-0 och att vi kunde stå och hålla bollen sista fem minuterna.