Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utlånad från superettan – öser in mål: ”Rätt beslut”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Victor Kamf.Foto: Privat

Han har levererat mål i både division 2 och 3 de senaste säsongerna.

I år har Umeåtalangen Victor Kamf exploderat även på division 1-nivå.

Samtidigt går kontraktet med Umeå FC ut efter säsongen.

– Helt rätt beslut av mig, säger han om utlåningen till Team TG.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

2019 stod han för 12 mål på 18 matcher med Umeå FC Akademi i division 2.

Året innan blev det 21 fullträffar på 20 matcher i trean.

Den här säsongen har Victor Kamf som utlånad från Umeå FC till Team TG visat att han håller även på division 1-nivå.

– Jag började bra och fick göra mål redan i debuten. Efter de fem första hade vi tre vinster och jag hade gjort fyra mål tror jag, då kändes allt grymt. Sedan har jag lyckats göra en del mål även fast vi inte tagit poäng. Det är alltid kul för egen del men det är surt när det inte ger poäng till laget, säger Kamf som stått för tio mål så långt.

Förra säsongen med Umeå FC i Ettan Norra fick han speltid i tio matcher och noterades för ett mål på den nivån.

När laget gick upp till superettan valde han att söka sig bort.

– Egentligen var det jag själv som bestämde att jag skulle bli utlånad. Jag kände att jag inte skulle få så mycket speltid i UFC. De hade redan tre-fyra forwards och jag kände att jag vill spela fotboll den här säsongen, det var självklart att byta, säger han.

Hur tänker du kring beslutet i dag?

– Helt rätt beslut av mig, det är inget jag ångrar. Det är svinroligt här och jag får spela varje match, jag kan inte klaga.

Möter serieledarna

Det enda negativa den här säsongen har varit lagets tunga svit på åtta raka förluster från mitten av juli fram tills nyligen som innebär en tabellplacering under strecket.

För två omgångar senast kom dock en viktig seger mot jumbon Berga, och mot bottenkollegan Örebro Syrianska den gångna helgen blev det tre nya poäng.

– Säsongen började bra och vi hade tre vinster efter fem matcher. Sedan har vi varit kort om folk hela säsongen och det tog kanske lite energi på oss, och efter starten har vi dalat. De senaste matcherna tycker jag ändå att vi höjt oss och spelat bra, säger anfallaren vars kontrakt med Umeå FC går ut efter den här säsongen.

– Just nu är tankarna bara på att försöka hålla oss kvar i division 1, sedan får vi se efter säsongen vad det finns för alternativ.

Team TG:s närmaste match i Ettan Norra är mot serieledande Vasalund på lördag. Den matchen sänds på SportExpressen Play.