Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får lämna – efter bettinguppgifterna

Marko Atanackovic under tiden i Frej.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Målvakten Marko Atanackovic återvände till svensk fotboll för att starta om med Sollentuna i Ettan.

Nu lämnar han klubben efter uppgifter om att det spelats för stora summor pengar i matcher där han medverkat, rapporterar Norrortssporten

– Jag är inte dömd för något, säger han till SportExpressen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

I en intervju med SportExpressen tidigare i år berättade målvakten Marko Atanackovic om sina utlandsäventyr i Tjeckien och Grekland samt återkomsten till svensk fotboll och Sollentuna. 

Men något spel i Sollentuna blir det inte, rapporterar Norrortssporten.

– De (tränarna Christer Mattiasson och Rebaz Hassan samt klubbchefen Mikael Thorstensson) berättade att klubben fått ett dokument där det står att det ska ha lagts stora pengar på vissa matcher som jag spelat – både i Sverige och utomlands, så därför kommer de inte kunna spela mig i år, för de litar inte på mig.

– Jag blev jättechockad och jättesårad, säger Atanackovic till hemsidan.

När SportExpressen ringer upp bekräftar 34-åringen uppgifterna och att han och klubben kommit överens om att säga upp avtalet.

– Det stämmer. Jag känner hopplöshet och vet inte vad jag ska göra. Jag är inte dömd för något och har aldrig ens varit i kontakt med någon som frågat mig om matchfixning, säger han.

”Vill inte vara i en sån klubb”

Atanackovic fortsätter:

– Jag vill inte vara i en klubb där man inte litar på sin egen målvakt och där man utsätts för att folk bara ska vänta på att något ska ske.

2018 deltog Marko Atanackovic i en match som blev föremål för utredning om matchfixning då hans dåvarande klubb Frej föll mot Falkenberg i superettan, något som Fotbollskanalen tidigare berättat om.

– Jag pratade om det i en podd nyligen. Frej fick ta emot hot under den matchen och någon hade spelat för en stor summa pengar. Sedan dess har historien bara utökats mer och mer, dessvärre för mig, säger Atanackovic.

Sollentuna FK:s klubbchef Mikael Thorstensson vill inte kommentera skälen till att man avbryter samarbetet med Marko Atanackovic.

– Vi har enats om att inte prata om det mer än att vi brutit avtalet med varandra, mer än det tänker vi inte prata om just nu från vår sida, säger Thorstensson.

https://www.instagram.com/p/CA-FmAyF0il/?utm_source=ig_web_copy_link