Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingades avsluta karriären – ska nu kvala till superettan

Nicklas Nielsen har gjort åtta mål för Landskrona den här säsongen.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Hans fotbollskarriär tog egentligen slut när han som eftertraktad tonåring drabbades av flera allvarliga korsbandsskador.

Men mot alla odds tog sig Nicklas Nielsen tillbaka – och snart ska han kvala med sitt Landskrona.

– Jag hoppas vi får något år till i superettan, säger anfallaren i senaste avsnittet av Ettanpodden.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Nicklas Nielsen har tidigare berättat om sin minst sagt annorlunda fotbollsresa.

I en intervju med SportExpressen tidigare i år gick han igenom hur han som tonåring drabbades av flera allvarliga knäskador och tvingades sluta med fotbollen.

Nu är han mot alla odds tillbaka på planen och en nyckelspelare i det Landskronas som inför sista omgången av Ettan Södra redan är klart för kvalspel mot superettan.

I senaste avsnittet av Ettanpodden är Nielsen gäst och berättar då om sin osannolika väg från att klassas som fotbollsinvalid till att vara tillbaka på planen.

– Nu får jag spela på elitnivå som ingen hade trott att jag skulle göra igen, inte ens jag själv har trott på det. Det är osannolikt, om jag ska förklara det kort, säger han i podden.

Berättar om sin panikångest

I intervjun berättar Nielsen även om den panikångest han drabbats av, hur det var att ha Henrik Larsson som tränare, när han jagades av spanska storklubbar – och hur han ser på sin framtid.

 – Jag hoppas så klart att vi får något år i superettan med Landskrona Bois, och jag hoppas att jag får något år till med Landskrona. Vad jag vill är de nog ganska säkra på, säger anfallaren vars kontakt går ut efter säsongen.

Sista omgången av Ettan Södra spelas 14.00 på lördag och alla matcher sänds på SportExpressen Play.


Lyssna på hela avsnittet med Nicklas Nielsen i Expressens podcast Ettanpodden. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.