Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Turbulenta tiden: Spelare och ledare har lämnat

John Allen lämnade Oskarshamn i slutet av mars
Oskarshamnsspelare jublar i samband med en cupmatch i augustiFoto: BILDBYRÅN

Oskarshamns AIK har några turbulenta veckor bakom sig.

Först gick man skilda vägar med huvudtränaren John Allen i slutet av mars.

Kort senare stod det klart att ytterligare två av A-lagets tränare och ett par spelare lämnar föreningen.

– Det skapar lite oro, säger Stefan Johansson som är sportsligt ansvarig för A-truppen.

Det var i slutet av mars som Oskarshamns AIK i Ettan kommunicerade ut att man bröt kontraktet med huvudtränaren John Allen.

– Det var ömsesidigt. Han har sin familj i Finland och när det blev uppskjutet med seriestarten och Finland sattes i karantän blev det en oro. Vi visste inte vad som skulle hända med serien och han hade tankarna på lite andra ställen. Vi hade full förståelse för det och ville inte tvinga honom kvar i det läget, säger Stefan Johansson som är ansvarig för seniortruppen.

– Ekonomiska aspekter fanns med också, men det var inte huvudsaken i det läget.

Cirka två veckor senare stod det klart att ytterligare två ledare lämnade A-laget i form av tränaren Festim Pasho och målvaktstränaren Aleco Postanidis. Ny huvudtränare är nu Agim Hasani som får hjälp av Fredrik Bägerfeldt som flyttas upp från föreningens akademi.

– Det var en helhetsbild kopplat till ovissheten som råder. Festim kände att han ville avstå i det här läget när vi inte vet hur allt kommer att bli, det är så ovisst med allt, säger Stefan Johansson.

Han fortsätter:

– Det är tråkigt med de här omständigheterna när man går in i en säsong med en ledarstab och sedan blir det flera förändringar. Det skapar lite oro, men vi har fullt förtroende för Agim och Fredrik och spelartruppen säger att de inte märker av det i nuläget.

Meriterade anfallaren lämnar

I dagarna kom dessutom beskedet att anfallaren Dudu Omagbemi och målvakten Pierre Abboud lämnar klubben. I Abbouds fall är det en kommande operation som sätter stopp, men i fallet Omagbemi är det kopplat till virusspridningen i världen.

– Han har små barn i Finland och har varit där nu. Han skulle kommit tillbaka efter påsk men kände att han ville vara hemma. Är tankarna på andra ställen är det svårt att leva här med familjen i ett annat land. Det är bara acceptera det, livet är större än fotboll i det här lägena, säger Stefan Johansson.

Hur har ni påverkats ekonomiskt av det rådande läget?

– Ekonomiskt är det tufft, man får dra i handbromsen gällande allt. Än så länge är det ingen fara men det kommer en lång höst också. Det är stopp på alla inköp och spelare och ledare avstod sina löner i april.