Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarnas dom: De blir vinnare i Ettan

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tränarna i Ettan Norra och Södra har sagt sitt.

BP och Landskrona är storfavoriter till seriesegern i respektive serie.

– Naturligt, säger Landskronas Billy Magnusson.

– Vi gömmer oss inte för det, säger BP:s Shaun Constable.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

På söndagen inleds Ettan Norra och Södra där samtliga matcher sänds på SportExpressen Play den här säsongen.

Inför säsongsstarten frågade vi tränarna i respektive serie vilket lag de håller som favorit.

Svaren var tydliga.

BP vinner norra serien, Landskrona tar hem den södra. 

13 av tränarna i den södra lyfter fram Landskrona som favorit, i ett par fall tillsammans med ytterligare något lag.

– Eftersom vi kom tvåa förra året och Ljungskile som kom etta inte är kvar är det naturligt, och jag tror också på oss. Eftersom vi kom tvåa förra året kan jag inte säga att vi ska bli sämre i år, säger Landskronatränaren Billy Magnusson.

Han fortsätter:

– Samtidigt som jag förstår att de andra tippar oss är det lätt att glömma att vi hade få spelare med stora meriter förra säsongen. Däremot fick vi en bra utveckling och vi har fått behålla majoriteten, det gör att jag tror på mitt lag.

”Betyder ingenting”

I den norra är det BP, som förra säsongen spelade i Superettan, som tippas i topp av de flesta. Av 16 tränare i norra serien är det 13 som lyfter fram BP, även om ett par av dem garderar sig med att Sandviken kan utmana om förstaplatsen.

Laget består av stommen från förra säsongen i Superettan, ett antal stora talanger från egna leden kryddat med meriterade nyförvärv som Philip Haglund, Simon Helg, Jesper Arvidsson och Christer Gustafsson. 

– Vi gömmer oss inte för att vi blir tippade i toppen, men vi har också jobbat hårt med att inte bli besatta av det. För vår del tror jag det är viktigt, även om det är en klyscha, att ta en match i taget. Vi ska hålla oss ödmjuka och jobba hårt för vi vet att alla matcher kommer bli tuffa, säger tränaren Shaun Constable som tog över under fjolåret.

Han kom till klubben efter en tid som assisterande i Östersunds FK i Allsvenskan och förväntar sig en stor utmaning i Ettan.

– I fjol såg jag några matcher i Ettan och det är en riktigt tuff serie. Att säga att vi är favoriter är okej, men det betyder egentligen ingenting, säger BP-tränaren inför premiären.

Premiäromgången på söndag

Ettan Norra:

Vasalund-IFK Berga, Örebro Syrianska IF-Täby FK, Sollentuna FK-Gefle IF FF, Team TG FF-Nyköpings BIS, IK Frej Täby-IF Brommapojkarna, IFK Haninge-IF Karlstad Fotboll, Sandvikens IF-Karlslunds IF HFK, IF Sylvia-IFK Luleå.

Ettan Södra:

Eskilsminne IF-Lindome GIF, Lunds BK-Qviding FIF, Tvååkers IF-FK Karlskrona, Skövde AIK-Utsikten, Torns IF-Assyriska Turabdin IK, FC Linköping City-FC Trollhättan, Oskarshamns AIK-Landskrona Bois, IFK Värnamo-Motala AIK FK.