Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränade med Rashford – startar nu om i Ettan

Abdul Aziz med Sylvias sportchef Adnan Ergul.Foto: Sylvia
Abdul AzizFoto: Sylvia

Han besökte några av de största klubbarna i världen som ungdomsspelare och åkte till en engelsk akademi efter studenten.

Nu börjar Abdul Aziz om i Ettan med Sylvia efter att inte ha spelat en tävlingsmatch på 1,5 år.

– Jag vill spela på högsta nivå, säger mittfältaren. 

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!  

Som tonåring tränade Abdul Aziz från Norrköping med Manchester United, Arsenal och Manchester City.

– Nu är det ett tag sedan, men det var en kul upplevelse och man fick se hur det var. Jag har många minnen från den tiden och bland annat träffade jag på Rashford (Marcus) när jag tränade med United, säger 21-åringen om provspelen under ungdomsåren.

När han gick ut gymnasiet hade han ungdomskontrakt med IFK Norrköping men spelade med Sylvia. När det inte blev en fortsättning i IFK valde han att testa på ett utlandsäventyr.

– Efter studenten åkte jag till London. En familjevän jobbade med en annan agent, Toplevel Academy. Dit åkte jag och tränade och vi spelade mot olika proffslag med hopp om att få kontrakt. Det var jättespännande, en kul upplevelse, säger Aziz och berättar att en spelare från akademin nyligen fick kontrakt med Bolton.

Var det nära att du fick kontrakt med någon engelsk klubb?

– I december 2018 spelade vi mot Sunderlands reservlag. Då gjorde jag en bra match och de tyckte om mig. Det var lite snack om att jag skulle tillbaka, men det sket sig.

Innan den där matchen mot Sunderland hann Aziz med en kort sejour på Cypern. 

– Det var lite strul med agenten och sedan kom det här med Cypern upp. Jag åkte dit och lirade en halv säsong, men det var inget vidare. Det var tredjeligan och jag bestämde mig för att åka tillbaka till England.

Gjorde två mål för IFK Norrköping

Efter en ny period i London valde Abdul Aziz att vända hemåt i oktober 2019.

– När jag var i England pratade jag med Tony Martinsson (akademichef i IFK Norrköping) och han sa att jag kunde komma tillbaka, landa lite och börja om. Det lät bra för mig, säger han.

Sagt och gjort – 2020 spelar Abdul Aziz åter för Sylvia i Ettan. Samtliga matcher i ligan sänds på SportExpressen Play den här säsongen.

– För mig har det varit en upplevelse att vara utomlands som verkligen gett mig något, jag har lärt mig mycket och mognat. Men nu känns det fantastiskt att få vara tillbaka i Sylvia. Jag vill hjälpa laget och tror vi kan komma långt, säger han.

Nyligen spelade Aziz två matcher med IFK Norrköpings U21-lag och bland annat stor han för två mål mot Linköping.

– Jag vill spela på den högsta nivån som är möjligt, det är drömmen sedan jag var liten och jag satsar fortfarande. I Sylvia har IFK Norrköping ögonen på oss och det är en morot. Sedan är mitt fokus nu att hjälpa Sylvia så mycket som möjligt den här säsongen, sedan får man se vad som händer, säger han.

De flesta fotbollsspelarna i Sverige är nog mer spelsugna än vanligt just nu med tanke på Coronavirusets framfart och den framskjutna säsongen.

Men frågan är om inte Abdul Aziz tillhör de som längtar allra mest efter första seriematchen när Ettan inleds den 14:e juni.

– Sist jag spelade en tävlingsmatch? Jag kommer typ inte ihåg. Det måste vara någon gång på Cypern innan jag lämnade, i december 2018. Det är väldigt längesedan, och jag är jättespelsugen, säger han inför premiären.