Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Totalt uträknade – ingen trodde på oss”

Lunds lagkapten Johan Andersson.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Lunds BK tvingades lämna walk over till en av säsongens sista matcher och låg under strecket inför sista omgången.

Då stod laget för en bragdmatch och tog sig till kvalspel.

Nu väntar två tv-sända dueller med Karlslund.

– Allt det här har varit tufft. En enorm påfrestning, säger lagkaptenen Johan Andersson.


Se kvalmatcherna till Ettan här!  

Det har rapporterats flitigt om Lunds BK i media de senaste veckorna. Laget drabbades av corona och flertalet spelare insjuknade inför mötet med Utsikten i näst sista omgången.

Till slut valde Lund att lämna walk over då de inte fick flytta matchen.

– Nu vet jag inte all bakgrund till varför det blev som det blev, men jag är väldigt förundrad över hur man kan ta ett sådant beslut. Vi hade konstaterad smitta i laget och jag själv var en av dem som väntade på provsvar inför den matchen. Med tanke på den höga belastningen på sjukvården tog det tid, och då tycker jag det är märkligt att man inte kunde flytta fram matchen, säger Johan Andersson.

Lagkaptenen är en av ett tiotal personer i Lundstruppen som konstaterats sjuka i corona senaste tiden, men trots det ska de nu spela kvalspel.

För även om laget tappade poäng i återbudsmatchen mot Utsikten så tog de sig upp på kvalplats genom en imponerande vändning och seger i sista omgången mot Lindome, 2-1. 

Då var flera spelare tillbaka efter sjukdom. En av dem var Johan Andersson.

Lite karma för det vi gjorde helgen innan, vi fick tillbaka lite. Vi gjorde vad vi kunde för att minska smittspridningen som är det största problemet vi har i samhället just nu.

– Efter matchen mot Trollhättan var det något som inte stämde i kroppen. Jag hade ont och var trött och det tog tid att återhämta sig. Sedan skulle jag spela i lördags efter att ha legat sjuk en vecka, och att spela 90 minuter där tog väldigt hårt, säger han.

Hur mådde du efteråt?

– Jag var bara tom, helt tom. Dels mentalt med tanke på påfrestningen men man tycker att man är relativt vältränad och ska klara att spela efter en förkylning, men det här var något annat. Så trött som jag var efter matchen och så många dagar som det tagit att återhämta sig efteråt, det har jag aldrig varit med om innan. Men med tanke på utfallet var det värt det.

Det har varit tufft, en enorm påfrestning.

Efter segern mot Lindome har Lundtruppen fått ladda om och på torsdagskvällen spelas första kvalmötet av två med Karlslund från den norra serien.

Vinnaren spelar division 1-fotboll även nästa säsong.

– Jag pratade med en lagkamrat på träningen senast och vi var ju totalt uträknade, ingen trodde på oss alls. Efter senaste resultatet har vi medvind när vi går in i det här. Vi är starka som lag och grupp, säger Johan Andersson.


LÄS MER: Kvalfest på SportExpressen Play – så sänds de avgörande matcherna


Första kvalmatchen inleds 17.00 i kväll och sänds på SportExpressen Play.