Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tog SM-guld – funderade på att sluta: ”Var inte självklart”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Andreas Hadenius under tiden i Halmstad. Nu är han tillbaka i Norrköping och spelar med Sylvia.Foto: Bildbyrån

2015 var han med och vann SM-guld med sitt IFK Norrköping – två år senare fick han lämna klubben.

Där och då tvekade Andreas Hadenius på att fortsätta fotbollskarriären.

Nu är kärleken tillbaka igen.

– Min inställning till fotbollen är att jag har mina bästa år framför mig, säger 29-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

När IFK Norrköping tog SM-guld 2015 noterades en ung Andreas Hadenius för 13 matcher i allsvenskan.

Norrköpingssonen var i allra högsta grad delaktig i det historiska guldet.

– För min del så är det som sticker ut från åren i IFK egentligen tiden från min debutmatch mot Gefle i slutet av 2014 och hela -15, året jag spelade mest. Då hade jag en tydlig roll och plats i laget och vi var en trupp som drog åt samma håll, säger Hadenius i dag.

Två år senare fick han lämna klubben när avtalet gick ut.

– När jag inte skulle få fortsätta i IFK Norrköping var jag väldigt ledsen, och att jag skulle fortsätta spela fotboll var inte självklart första tiden, säger han.

Varför kände du så?

– För mig har det egentligen bara funnits en stad och ett lag, och det var IFK Norrköping. Jag kände att jag spelade där och gjorde det framgångsrikt, då tyckte jag inte att det fanns så mycket annat som var intressant.

Relativt snabbt bestämde sig Andreas Hadenius trots allt för att fortsätta spela.

Han skrev på för Halmstads BK i superettan och blev kvar där fram till den här säsongen, förutom en låneperiod i skotska Dundee FC.

Tillbaka i hemstaden Norrköping och IF Sylvia, som han representerade redan 2013, har han hittat rätt.

– Egentligen är det inte förrän nu jag tycker fotboll är riktigt kul igen. Jag har inte spelat kontinuerligt sedan 2013 när jag var i Sylvia förra gången och fått hoppa fram och tillbaka i olika positioner. Nu kändes det väldigt rätt att komma hem där jag känner mig trygg i staden och laget och börja spela matcher på en och samma position vecka ut och vecka in, säger mittbacken.

Seriefinal på söndag

Efter att ha missat de fyra första matcherna med en skada i baksidan av låret har Hadenius övertygat och Sylvia ligger tvåa i Ettan Norra inför söndagens möte med serieledande Vasalund.

– Truppen är väldigt bra på alla positioner men jag tycker vi blandat och gett lite även om vi tagit en hel del poäng. 

Senaste matchen mot Vasalund tidigare i veckan slutade 3-3 efter att gästerna tagit ledningen med 3-0 innan Sylvia hämtade ikapp.

Returmötet på söndag spelas på Skytteholm i Stockholm.

– De var extremt effektiva inledningsvis senast, men hela vårt lag ställde upp till hundra procent och vi bestämde oss för att får vi in ett mål kan det sluta hursomhelst. Vi känner oss stärkta från den matchen, säger Hadenius.

Mittbacken har fått en nystart på fotbollskarriären och blickar framåt.

– Min inställning till fotbollen är att jag har mina bästa fotbollsår framför mig, sedan vill jag inte se för långt fram vilken nivå man kan nå upp till. Nu är jag här med Sylvia och känner mig väldigt motiverad. Jag spelat mittback igen och har en helt annan erfarenhet än tidigare, jag känner att jag har väldigt mycket mer att ge, säger Andreas Hadenius.

Andreas Hadenius om...

... Janne Anderson: ”En mycket stark ledare och en person som jag tror skulle kunna lyckas inom alla organisationer, inte bara fotboll.”

... tiden i skottland: ”Jag var lite kluven att åka dit för min glädje till fotboll fanns inte till hundra procent. Klimatet var annorlunda än i Sverige, tuffare och hårdare. Men jag är väldigt glad och stolt över det jag presterade.”

... relationen med IFK Norrköping i dag: ”Relationen är bra och jag cirkulerar mycket runt ”Parken” och känner många människor. Jag håller på Norrköping och följer dem intensivt.”

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!