Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Linderoths nya roll – tar över division 1-klubben

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Tobias Linderoth.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Han har stora meriter från en spelarkarriär som utlandsproffs och landslagsspelare.

Nu har Tobias Linderoth klar med ett nytt uppdrag som tränare.

41-åringen tar över division 1-klubben Skövde.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter att ha jobbat i Elfsborgs ungdomsled och 2018 även funnits med kring A-laget tar Tobias Linderoth nu ett nytt steg i tränarkarriären.

Skövde AIK meddelar på sin hemsida att Linderoth skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

”I dag blev det klart att Tobias Linderoth kommer att vara våran tränare under 2021-2022. Att vi lyckats med denna rekrytering känns fantastiskt och vi visar återigen att vi är en klubb som vill fortsätta att utvecklas. Vi vill fortsätta våran resa och att inte tänka utveckling gör att vi avstannar, med det sagt känner vi att våra spelare har rätt till en tränare av Tobias Linderoth kaliber”, skriver föreningen på sin hemsida.

De fortsätter:

”Vi ska bli så bra vi bara kan bli, vi ska fortsätta ta steg för steg. Superettan är klubbens vision och känns inte helt orealistisk, kan nu Ljungskile, Värnamo, Norrby, Varberg med flera, så borde vi i Skövde ha en realistisk chans.”

Spelade för flera toppklubbar

Föreningen skriver också att de i dagsläget har sju spelare under kontrakt och att arbetet med att kontraktera fler spelare pågår.

Tobias Linderoths spelarkarriär innehöll bland annat spel med Elfsborg, Everton, FC Köpenhamn och Galatasaray.

Skövdes nästa match i Ettan Södra spelas på lördag mot Oskarshamn och sänds på SportExpressen Play. Laget ligger i skrivande stund på sjunde plats i tabellen.