Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillhört fyra klubbar – på mindre än ett år

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.

Han lämnade allsvenska Sirius mitt i säsongen 2019 och skrev på för Mjällby.

Inför 2020 blev han klar för Arameisk-Syrianska – för att lämna klubben efter bara några veckor.

Efter att ha tillhört fyra klubbar på mindre än ett år har Charbel Georges hittat rätt.

– Jag la fotbollen lite åt sidan, men nu har elden börjat brinna igen inombords, säger 26-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

I juni förra året valde Charbel Georges och allsvenska Sirius att gå skilda vägar.

– Något gick snett där, jag kan inte sätta fingret på det. Enligt mig fick jag aldrig den chansen jag vill ha. De scoutade mig på en position men jag fick aldrig spela på den positionen. Det var lite konstigt så vi kom överens om att jag skulle lämna och då drog jag till Mjällby, säger han i dag.

Tiden i Mjällby blev dock minst sagt kortvarig. Efter avancemanget till allsvenskan lämnade han klubben.

– Är man Stockholmare är det inte lätt att bo i sådana städer. Efter den sejouren tänkte jag i lite andra banor där jobb går före fotbollen och då hamnade jag i Arameisk-Syrianska och sedan Vasalund, säger Georges.

Skrivit på ett långt kontrakt

Där måste vi stanna till, för den sista övergången gick minst sagt snabbt. Mittfältaren Georges skrev på för sin tidigare klubb Arameisk-Syrianska i division 2 för att bara några veckor senare gå vidare till Vasalund i division 1.

– Tanken var att jag skulle göra en liten satsning där och försöka få upp dem i seriesystemet, men sedan kom corona och då ville inte jag vara den som sänker en sådan klubb. Det är en klubb som alltid kommer stå mig nära hjärtat. Vasalund var på mig och då var det inget snack om saken, det vara bara skriva på, säger han.

I Vasalund har Charbel Georges blivit en nyckelspelare på mittfältet under en säsong där laget imponerat stort och leder Ettan Norra.

Det har fått 26-åringen själv att omvärdera karriären. Ett tag tänkte han lägga elitsatsningen åt sidan.

– Ja, jag gick och tänkte i de banorna. Så var det definitivt. Men när man kommer till en sådan här grupp som Vasalund börjar elden brinna igen inombords. Man vill verkligen tillbaka nu och målet är att försöka lyfta upp Vasalund till superettan, då är man tillbaka lite i finrummet, säger Georges som skrivit på för tre säsonger med klubben.

På lördag ställs Vasalund mot Frej på bortaplan efter att ha vunnit seriefinalen mot Sylvia senast med hela 4-0, efter två mål av Charbel Georges.

– Den segern visar och tyder på att vi går mot det vi internt sagt inom gruppen att vi siktar på att vinna serien. Sådana matcher visar styrkan. Vi har en grupp som är väldigt tight. Jag var med om det när Mjällby vann superettan och den här gruppen är på samma nivå. Och individerna som finns här är riktigt vassa, det är riktigt fina spelare här, säger Charbel Georges.

Lördagens match startar 14.00 och sänds på SportExpressen Play.