Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Svårt att sätta ord på – är ren glädje”

Se jubelscenerna efter Team TG:s första seger.
Niklas Wenderyd.
Foto: Oskar Lund
Foto: Oskar Lund / Oskar Lund

Team TG tog säsongens första seger i Ettan Norra.

Vad de tre poängen betydde var lätt att förstå när man såg tränaren Niklas Wenderyds känslostorm efter matchen.

– Det var bara ren glädje, säger TG-tränaren.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Nykomlingen Team TG har haft en tung start på division 1-säsongen och hade fram tills i förra veckan inte tagit en enda poäng.

Då kom först ett kryss i 1-1–matchen mot Umeå FC på tisdagen och sedan säsongens första seger borta mot Örebro Syrianska (3-2) på söndagen.

Efter segermatchen i Örebro kunde man i SportExpressens tv-sändning se hur TG-tränaren Niklas Wenderyd, 31, jublade högt och sedan sprang runt på planen och kramade om samtliga av sina spelare.

– Att sätta ord på vad man känner är alltid svårt men det var ren glädje. Framför allt för killarnas skull. Jag vet hur de kämpat och hur de krigar på planen varje träning och match. Det var en stor glädje för deras skull, att de äntligen fick vinna en fotbollsmatch igen, säger Wenderyd.

Han som endast hade tolv utespelare att tillgå i den senaste matchen.

– I söndags var det ett extremfall. Vi har ju inget ungdomslag utan bara A-truppen vilket gör att vi inte kan plocka underifrån. Nu hade vi två avstängningar, sjukdom, skador – det var allt på samma gång och maximal otur. Annars har vi fått lämna spelare hemma för att vi haft full trupp, säger Niklas Wenderyd.

Pendlade 18 mil i division 6

Han tog över Team TG inför den här säsongen efter att närmast kommit från ett uppdrag som tränare för Ljusdals IF, ett lag han fört från division 6 till toppen av fyran.

Som spelare har han bland annat spelat med Tvååker i Ettan och HamKam i Norge.

Redan under tiden som tränare för Ljusdal i sexan gick han ”all in”.

– Då tränade vi fem pass i veckan plus match och jag pendlade nio mil enkel resa till träningen, så det blev 18 mil per dag fem dagar i veckan. I samband med att jag skadade knät och inte kunde spela själv ville jag ge det en chans som tränare och göra det fullt ut oavsett vilken division man är i, säger han i dag.

– Nu trivs jag väldigt bra där jag är och jag vill göra det bästa jag kan varje dag. Det är för spelarnas skull också, att man ger dem möjligheter att bli så bra som möjligt.

I och med poängen under förra veckan har Team TG nu fyra poäng efter elva omgångar. Upp till kvalplats skiljer åtta.

– Vi har växt in i serien mer och mer och börjat förstå var Ettan handlar om. Klart att man fått blodad tand efter senaste veckan och det gör att vi får ny energi, säger han.


Sändningen från Team TG-Hammarby TFF börjar 15.50 på lördag! 


Mellan den 11-20 juni är det dags för ”Ettanveckan” med matcher i princip varenda dag. Från och med i morgon och fram till och med 20:e juni sänds därför samtliga matcher i Ettan kostnadsfritt på SportExpressen Play.

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.