Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supervärvningen gör succé – med ett galet målfirande

Se helgens snyggaste mål från Ettan!
Dalkurd köpte loss Ezequiel Montagna från Norrby – och återbetalningen har redan börjat.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ezequiel Montagna har visat sig vara en supervärvning för Dalkurd – med fyra mål på fem matcher, varav flera matchavgörande.

Den galna målgesten börjar bli ett välkänt signum för lagets framfart i Ettan – får Brommapojkarna stopp på den offensive argentinaren på lördagseftermiddagen, när lagen möts i ”omgångens match” på Sportexpressen Play?

– Mitt målfirande passar med min personlighet, skrattar Ezequiel Montagna.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Ezequiel Montagna gjorde bara ett mål på hela 2020 med Norrby i Superettan – men Dalkurd var så säkra på att de ville ha argentinaren att de köpte loss honom.

Resultatet har visat sig direkt – fyra mål på de fem första matcherna har den offensive mittfältaren stått för hittills, och flera av dem har varit avgörande. Inte minst förra helgen när Montagna dundrade in matchens enda mål i det tidiga toppmötet med Örebro Syrianska.

26-åringen hade inte kunnat skaffa sig en bättre start i sin nya klubb. Han är noga med att först och främst hylla sina lagkamrater i intervjun, men hymlar inte med att han är väldigt glad över sin och lagets prestation hittills.

– Jag njuter just nu, säger han, och försöker förklara skillnaden mellan varför målskyttet fungerar så bra i Dalkurd jämfört med i Norrby, även om det förstås skiljer en division.

– Det finns många anledningar. Nummer ett är att Dalkurd från dag ett har litat på mig och visat mig förtroende. Många gånger är det det viktigaste för en fotbollsspelare, säger Ezequiel Montagna, som även har en mer offensiv roll i sitt nya lag.

– Tränaren var tydlig med att jag skulle ha en roll där jag är närmare motståndarnas mål, i en yta mellan motståndarlagets backlinje och defensiva mittfältare.

Startade säsongen med tre spelare

Tränaren Mesut Meral utvecklar:

– Vi är ett mer offensivt balanserat lag och offensiven är hans styrkor. Sen är han kanske seriens bästa presspelare, och det måste man nyttja. Och genom att han tar sig in i de attraktiva ytorna som han gör nu så kommer han hamna i fler situationer där det blir målchanser. Där har vi lyckats.

Mesut Meral och Ezequiel Montagna är två av många nya ansikten i Dalkurd, som startade om med ett nästan helt nytt lag efter degraderingen från Superettan.

– När vi inledde säsongen var i seriens sämsta lag, för vi hade bara tre spelare i truppen. Det är många lag som laget före oss i upplägg och kontinuitet, men vårt mål har varit att de inte ska vara bättre än oss i augusti. Vi har tagit poäng, men inte på det sätt vi vill göra. För oss handlar det om att vinna, och vi har varit cyniska för att göra det, samtidigt som vi hela tiden vill ta steg på träningarna åt det håll där vi vill vara i spelet, säger Mesut Meral.

Lagsammanhållningen kan också ha förstärkts delvis tack vare Ezequiel Montagna, som är en person som skojar och skämtar mycket vid sidan om planen, enligt Mesut Meral.

– Han är väldigt sprallig och bjuder på sig själv. En rolig, galen kille som fastnat i gruppen. Det är inget särskilt han gör, han är bara en kille som är bra att ha i en grupp. Jag tror de flesta förstår vad jag menar, säger Mesut Meral.

Den beskrivningen skriver Ezequiel Montagna under på.

– Det är en del av min personlighet. Jag gillar att skämta och ha kul, fotboll är vårt jobb men det är samtidigt något vi måste tycka om och trivas med, så att man kan vara glad när man spelar. Kanske är det därför många tycker att jag är lite galen, säger han.

”Förstår att den här matchen hajpas”

Hans personlighet är också starkt kopplad både till sitt tröjnummer, 22, och hans målgest, där han snurrar med fingret intill huvudet som om han är galen.

– Mitt målfirande passar med min personlighet, skrattar han, och förklarar:

– I Argentina har alla nummer en betydelse. Nummer 22 betyder galen, och det är därför jag firar målen på det sättet, det visar att jag är galen.

Om det blir fler galna målgester framöver återstår att se. Dalkurd möter BP på lördagen i det som är ”omgångens match” på Sportexpressen Play – en match mellan två lag som båda har en uttalad ambition att vinna serien.

– Jag har full förståelse att den här matchen hajpas lite, det är två duktiga lag som tagit mycket poäng i inledningen, säger Mesut Meral.

– Det blir en väldigt tuff match, säger Ezequiel Montagna. Det kommer säkert bli en tät match där båda lagen vill anfalla och försöka ta tillbaka bollen snabbt för att kontrollera matchen.

Andreas Hanson