Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen om intresset – och den stora förändringen

Se helgens snyggaste mål från Ettan!
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Faraj firar ett mål tillsammans med lagkamraterna i BP
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Omar Faraj slog till två gånger om och gjorde sina första mål för säsongen den gångna helgen. En större och mer kraftfull 19-åring visade varför många klubbar har ögonen på honom – men själv har han ingen stress att lämna.

– Först och främst måste man prestera, säger han, inför lördagens toppmöte mot Dalkurd, som är omgångens match på SportExpressen Play.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Han är en av de stora talangerna i Ettan och i BP – men målen har dröjt, trots massor av chanser.

Efter de två målen mot IFK Haninge den gångna helgen är det en avslappnad Omar Faraj som kommer till träningarna på Grimsta.

– Faktiskt, det var skönt att näta. Jag spräckte nollan, jag har inte varit så bra. Nu släppte det, men jag borde faktiskt ha gjort hattrick, säger han och skrattar högt.

Tittar man på höjdpunkterna från matchen har han rätt. 19-åringen radade upp möjligheter med sin kraftfulla spelstil där han ofta kom i djupled eller stod på rätt ställe i straffområdet. Men de två målen var en stor lättnad.

– Det har varit jobbigt. När man kollat höjdpunkterna efteråt (från tidigare matcher) och sett chanserna, men inte gjort mål. Jag har försökt att inte tänka på det, men det har varit jobbigt. Så det betyder jättemycket, det ser man på mitt målfirande också, säger Omar Faraj.

Kontrakt till 2023

Han är en av de största talangerna i Ettan, och skrev på ett nytt kontrakt med BP strax efter sin 19-årsdag i mars. Det kontraktet gäller till 2023 och gör att han inte har någon stress över framtiden, även om intresset för honom från andra klubbar är stort, både i Sverige och internationellt.

– BP passar mig väldigt bra. Jag har varit här i flera år, och den här säsongen har jag en större roll här, mer ansvar och mer boll och spelstilen passar mig. BP betyder mycket för mig, jag har utvecklats mycket i klubben, de hjälper mig mycket, samtidigt som de litar på mig.

Finns det en plan för om du ska flytta vidare om ett år, två år eller liknande?

– Nej, jag tänker ingenting på det. Jag hade ju inte gjort mål förrän i helgen, och först och främst måste man prestera. Jag har varit i BP i flera år, och de har sagt att det är upp till mig. De kommer inte stoppa någon från att flytta vidare, det blir win-win när den dagen kommer. Men som sagt, först måste man prestera, det andra kan man ta efter säsongen.

Har nio syskon

Omar Faraj är född 2002 i Tensta och är tredje yngst av totalt tio barn i familjen, som flyttade till Grimsta när han var liten. Spel i BP gick hand i hand, och även om Omar är den ende i familjen som satsat fullt ut på fotbollen så är engagemanget för hans fotbollsspelande stort.

– Har man gjort en dålig match så får man 49 kommentarer om det, mina syskon kör över mig då, skrattar han. Men de hjälper en också mycket, det är backning både när det går bra och dåligt.

Hans eget fotbollsintresse är också stort, och kompisarna är många som följer honom.

– Jag gillar också kolla fotboll, och har många vänner som är intresserade.

Favoritlag och favoritspelare?

– Real Madrid. Men min favoritspelare är Diego Costa. Han ser sådär ”djurig” ut. Som ett monster, ja, säger Omar Faraj om den kraftfulle spanske anfallaren.

Vill bli snabbare

Det är alltså inte svårt att se var en större och starkare Omar Faraj fått inspiration ifrån. Större och starkare än i fjol, då han gjorde totalt fyra mål.

Men han väger inte mer nu, tvärtom.

– Nej, jag försöker ju gå ner i vikt! skrattar han. Det är nog för att musklerna formats mer, som jag ser större ut. Styrkan har jag nog alltid haft. Men jag försöker bli lättare så att jag ska få upp snabbheten.

Vad har du ätit då, för att bli så här biffig?

– Det är farsans mat, han är kock. Det bästa han lagar är hans lax, den är bäst. Han har speciella grejer på den, och hans sås, den är för god.

Om det blir fler mål från Omar Faraj i helgen återstår att se. På lördag väntar en högintressant match för honom och BP när de möter ett annat topptippat lag, Dalkurd, i det som är omgångens match i Ettan på Sportexpressen Play.

– Det kommer bli en rolig match, det är två spelande lag och den ser jag fram emot mycket. Om vi är på vår högsta nivå så löser vi det. Det är inget lag som kan stoppa oss då, säger Omar Faraj.


Andreas Hanson