Stormar mot superettan: ”Bayern München-vibbar”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.
Marijan Cosic.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

BP leder Ettan Norra med nio poäng med sju omgångar kvar och har en överlägsen målskillnad.

Frågan är vad som kan stoppa laget i jakten på en plats i superettan?

– Jag får lite Bayern München-vibbar över BP, säger nyckelspelaren Marijan Cosic.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Redan förra säsongen var BP nära att ta sig tillbaka till superettan men föll då i kvalet mot Trelleborg.

I år är laget på jakt efter direktplatsen upp och med sju omgångar kvar ser det minst sagt lovande ut.

BP leder serien med nio poäng ned till Sandviken och har imponerande 55-10 i målskillnad efter 23 omgångar.

– Egentligen har vi knappt haft några dippar alls, vi har varit serieledare i stort sett hela säsongen. Någonstans har vi fått ihop en lagmaskin som fungerar på så många plan. Vi har gjort flest och släppt in överlägset minst mål. Vi har verkligen fått till det. Vår höga press har till exempel varit otroligt bra, säger Marijan Cosic.

Han fortsätter:

– Jag får lite Bayern München-vibbar över BP som klubb i division 1. Till exempel sålde vi Omar Faraj i somras och då plockar vi in Rodin (Deprem) som leder skytteligan från en annan klubb i serien, det är lite Bayern München, säger Cosic.

”Har funnits intresse”

Han värvades från Haninge efter en stark fjolårssäsong och har levererat 15 mål i BP-tröjan i år och delar skytteligaledningen med lagkamraten Rodin Deprem.

– Poängmässigt har det känts riktigt bra med 15 mål och 10 assist på 23 matcher. Jag hade ett bra fjolår också men ligger lite i framkant nu och hoppas slå det. Spelmässigt är det lite annorlunda då förra året handlade mer om omställningsspel. I år för vi matcherna och möter lag som parkerar bussen, det kan nästan vara svårare att anfalla mot, säger han.

Jag har hört att det funnits intresse från klubbar högre upp.

Målet med flytten från Haninge till BP var att få vara med på en resa uppåt i seriesystemet.

– Efter en sådan säsong som jag hade ifjol var det kanske lite förvånande att vara kvar i samma serie, men BP är en så stor klubb som jag känner kan bygga något långsiktigt. Det kändes som ett bra val och nu vill jag avsluta säsongen med att skjuta upp laget till superettan, säger 25-åringen som skrev på för tre år med BP inför årets säsong.

– Jag har hört att det funnits intresse från klubbar högre upp nu efter två säsonger i rad där jag producerat bra med poäng, det har varit en del klubbar och kollat. Så klart hade det varit fantastiskt att få spela i allsvenskan eller så, men det är också fantastiskt att få vara med och ta BP uppåt igen, säger han om framtiden.

På lördag ställs BP mot ett Assyriska som slåss för att hålla sig kvar i serien. Sändningen från den matchen börjar 12.50 på SportExpressen Play.

– Bottenlagen kämpar för sina liv. Jag ser framför mig en tuff match där de nästan har kniven på strupen, det gäller för oss att bryta ner dem, säger Marijan Cosic.


Toppen i Ettan Norra

1. BP, 56 poäng

2. Sandviken, 47 poäng

3. Dalkurd, 46 poäng

4. Karlstad, 41 poäng 

LÄS MER: Läkarens ord: ”Gör vi inte de här sakerna så dör du” 

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Elitettan.