Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora förvandlingen – från bottenlag till chans på kval

BP:s Oskar Fallenius stod för ett hattrick i senaste omgången.
Dida Rashidi i duell med Robin Söder i IFK Göteborg under en cupmatch i våras.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Förra säsongen slutade Sollentuna på 13:e plats i Ettan Norra och tvingades kvala för att hålla sig kvar.

Inför sista omgången den här säsongen har laget chansen att ta sig till superettan.

– Chansen finns, säger nyckelspelaren Dida Rashidi.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Fjolåret var tufft för Sollentuna FK som till slut tvingades kvala sig kvar i Ettan Norra.

2020 har sett helt annorlunda ut och Christer Mattiassons och Rebaz Hassans lag är med i toppstriden när en omgång återstår.

Efter segern mot Vasalund i måndags har laget chansen att gå om BP och knipa kvalplatsen till superettan på söndag.

– Vasalund är riktigt bra, jag har blivit chockad när jag sett dem spela tidigare. Så det var en viktig seger för oss, säger Dida Rashidi.

Han stod för ett av målen i segern, 3-2, och är målbäst i laget med tolv fullträffar den här säsongen.

– Jag har fått flytta upp i planen lite. I början av säsongen spelade jag på kanten sedan kom Rebaz en dag och sa ”jag tror vi kan använda dig som nia.” Då tänkte jag, ”vad ska jag göra där”, men jag har gjort mina tolv mål och fyra-fem assist. Det är rätt kul, och jag trivs jättebra där nu, säger 28-åringen.

Han har erfarenhet från spel i superettan med klubbar som Frej, Halmstad, Örgryte och Syrianska men återvände till Sollentuna inför den här säsongen.

”Tusen procent bättre”

– Att Rebaz är i Sollentuna var en stod anledning till att jag återvände, jag gillar hur han jobbar. Sedan var min fru gravid och jag tänkte att jag måste vara hemma ett tag och vara nära familjen. Tanken kom bara, och jag hade hört att Sollentuna spelar bra fotboll, säger Rashidi.

Han fortsätter:

– Efter det här året är jag jättenöjd med valet. Vi spelar riktigt bra fotboll och en fotboll man vill spela, det är kul att ha bollen på fötterna. Och vi har en stark grupp med unga spelare som vill uppåt.

Vad är nycklarna bakom att ni gjort en så stark säsong?

– Harmonin vi har i laget skulle jag säga. Vi har jätteroligt på träningarna och tycker om varandra. Vi är påkopplade, vill vinna matcher och kämpar för varandra. Speciellt mot topplag ser man att vi blir tusen procent bättre. Sedan har vi riktigt bra tränare också. 

Självklart vill man spela så högt upp som möjligt, men nu tänker jag bara på den matchen vi har kvar. Sedan kan det bli superettan, då är man tillbaka igen.

I söndagens sista omgång är det inget topplag som står på andra sidan utan Team TG som är klart för nedflyttning.

Sollentuna ligger två poäng bakom, och har en klart sämre målskillnad, än BP som samtidigt möter seriesegrarna Vasalund.

– Chansen finns. Vasalund är ett riktigt bra lag, men det är BP också. Det blir en bra match där och vi får se till att vinna vår. Vi ska in på söndag och tro på det och köra det vi gjort hela säsongen. Sedan får vi se hur det slutar, säger Dida Rashidi.


Sista omgången av Ettan Norra spelas 14.00 på söndag och alla matcher sänds på SportExpressen Play. 

BP:s möte med Vasalund går dessutom att se här för dig som har Expressen Premium.