Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora försäsongssuccén – slagit AIK och Djurgården

Elias Durmaz i mötet med Djurgården.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Dalibor Savic.
Foto: Privat

AIK-Vasalund, 0-2.

Djurgården-Vasalund, 0-2.

Nykomlingen i superettan har börjat försäsongen succéartat.

Här förklarar tränaren Dalibor Savic succén – och lyfter fram spelaren han tror kan slå igenom den här säsongen.

– Han kan bli nästa spelare med stjärnstatus hos oss, säger Savic.


Se Vasalunds möte med AFC Eskilstuna här!  

Förra säsongen var en framgångssaga för Vasalund. Laget vann Ettan Norra efter att ha spelat in 69 poäng på 30 omgångar och öst in hela 88 mål.

Under vintern har laget tappat flera spelare till allsvenskan i form av Ekin Bulut (Sirius), Isak Hien (Djurgården) och Marko Nikolic (Jönköpings Södra) – men trots det inlett försäsongen starkt.

Eller vad sägs om segrar mot både Djurgården och AIK, dessutom utan att ha släppt in ett enda mål.

– Först och främst är jag väldigt glad över killarnas attityd att ta sig an de här två matcherna. Första matchen mot AIK hade vi chockerande nog 65 procents bollinnehav i första halvlek, och hur vi hanterar deras presspel och tar bort deras anfallsspel genom vår press blir jag stolt över, säger Dalibor Savic.

– Sedan får AIK en utvisning och då går vi ner oss och bollinnehavet blir 50/50, det gillar jag inte och det jag har pratat med killarna om.

”Där är han unik”

Även mot Djurgården blev det seger för nykomlingen i superettan.

– Där var det en helt annan historia och vi hade bara 34 procents bollinnehav i första halvlek och fick verkligen jobba med vårt låga försvarsspel och våra prioriteringar där. Vi gör två mål framåt på höga bollvinster och hade fyra-fem avslut i vårt kontringsspel som kunde resulterat. Men attityden och intensiteten finns kvar från förra året och det är väldigt glädjande.

Att motivera sig mot AIK och Djurgården är enkelt. Det blir intressant att se nu mot AFC, Frej och Haninge hur attityden är.

Hur ser du på lagbygget inför kommande säsong?

– Som alla vet har vi tappat tre tongivande spelare i Ekin, Marko och Isak. Vi är samtidigt glada för att de tagit steg i sina karriärer och jag är väldigt glad och tacksam för killarna som finns kvar. De vet hur vi ska spela och vilka krav vi ställer på dem för att bli framgångsrika. Vi kommer kunna ersätta tappen vi har internt men också genom att spetsa truppen. Det ska in tre-fyra spelare till som håller hög kvalitet.

Internt finns fjolårets nyckelspelare Mai Traore kvar och blir en viktig kugge i superettan.

Dalibor Savic lyfter också fram ett annat namn.

– Elias Durmaz tror jag kommer slå riktigt bra i år. Han har egenskaper som få fotbollsspelare har i de två högsta serierna i Sverige, det är att kunna tempoväxla från noll till hundra och slå ut lagdelar med sitt driv. Där är han unik, säger Vasalundstränaren.

– Jag har stora förhoppningar att Elias ska kunna bli nästa spelare med stjärnstatus hos oss.

Hur lyder målsättningen inför säsongen?

– Precis som förra året i Ettan ska vi ha en plan och en tro på att vi kan vinna alla matcher vi spelar. Men tittar man realistiskt så tycker jag att med den här truppen och ett par förstärkningar har vi en potential att kunna ha åtta lag bakom oss när vi summerar 2021. Jag har en stor tro på mig själv, min stab och mina spelare.


Sändningen från Vasalunds möte med AFC Eskilstuna börjar 13.50 på lördag – se matchen här.