Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stannade trots intresset – gjort 200 matcher: ”Stolt”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Dennis Olofsson vill ta Landskrona till superettan.Foto: Bildbyrån

I vintras visade klubbar i superettan sitt intresse.

Dennis Olofsson valde ändå att stanna i Landskrona – nu har han gjort 200 matcher för klubben och jagar uppflyttning.

– Det är svårt att beskriva hur det kändes senast, det var ren glädje, säger 24-åringen inför onsdagens derby.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter ett starkt år i Ettan Södra fanns det intresse för ytterbacken Dennis Olofsson från klubbar högre upp i seriesystemet efter förra säsongen.

– Jag var och provspelade lite hos Jönköpings Södra och det är klart man var sugen på att spela i superettan eller så, men till slut kändes det bäst att stanna och satsa på det här, säger han.

Det ryktades även om att han vara nära en övergång till Trelleborg, och tränaren Billy Magnusson var ett tag rädd att tappa sin högerback.

– Vi var tidigt ute med att vi ville förlänga, men jag var osäker på om vi skulle få behålla honom. Han var och besökte klubbar i superettan men jag är glad att han blev kvar, säger Landskronatränaren.

Olofsson fick visserligen en tuff start på 2020 med skadeproblem under försäsongen och det har tagit tid för honom att kämpa sig tillbaka – men nyligen noterades han för sin 200:e match i Landskronas A-lag.

Trots att han endast är 24 år.

– Det känns bra, kul att få fortsatt förtroende. Bois har alltid varit den stora klubben här i närheten och det är klart man är stolt över det och att man kunnat tillföra något, säger Olofsson som gick till klubben från Häljarps IF redan som ungdomsspelare.

Klubben gjorde en nystart

När Dennis Olofsson kom upp i A-laget 2013 spelade Landskrona i superettan. Sedan dess har han varit med om att åka ur serien, gå upp igen för att sedan bli nedflyttad ytterligare en gång 2018.

Varför har ni pendlat i serierna tror du?

– Framför allt för att vi ofta tappat nyckelspelare efter säsongerna. Nu har vi fått behålla många men samtidigt haft lite problem med skador. Det känns ändå som vi är en bra grupp nu och alla vet vad de ska göra.

Efter degraderingen 2018 valde Landskrona att bygga om och göra en nystart.

– Man kan kalla det för lokala Landskrona. När vi gick upp hade vi många spelare utifrån, nu har de mer kollat i klubbarna runtomkring och plockat från division 2 och 3 och egna talanger. Jag tycker det känns jättebra och är själv från en av småbyarna runtomkring. Det känns det som att alla som är här nu verkligen vill spela här, säger Dennis Olofsson.

Efter 20 matcher av säsongen ligger Landskrona tvåa på en kvalplats i Ettan Södra inför onsdagens derby mot femman Torn. Värnamo leder serien 13 poäng före men med en match mer spelad.

– Vi har inte gett upp förstaplatsen men det krävs mycket för att den ska knipas. Vi tar match för match och just nu är mitt mål bara att försöka ta upp Landskrona till superettan igen, säger Dennis Olofsson.

Vad skulle det betyda att få uppleva det?

– Otroligt kul. Det är svårt att beskriva hur det kändes senast, det var ren glädje.

Onsdagens match börjar 19.00 och sänds på SportExpressen Play.