Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SportExpressen lanserar nya Ettanpodden med Oskar Lund

Oskar Lund skriver om Ettan på SportExpressen - nu kommer även Ettanpodden.

Premiär för ny podd på SportExpressen. Oskar Lund synar fotbollsserien Ettan i nya Ettanpodden.

– Många av morgondagens stjärnor finns i den här serien, säger Oskar Lund om podden.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

I SportExpressen Play kommer du att kunna se alla matcher från herrarnas division 1-fotboll. Och även på ljudsidan växlar nu Expressen upp bevakningen av Ettan: I Ettanpodden kommer programledaren Oskar Lund dels att intervjua de största profilerna i division 1-fotbollen.

- Det finns en hel del intressanta namn som jag personligen är riktigt nyfiken på att få prata med, säger Oskar. Jag tror att det kan bli intressanta samtal. Till exempel med spelare som gjort landskamper, varit utlandsproffs och spelat på högsta nivå i Sverige under många år och som nu spelar i Ettan.

Men det är inte bara veteraner som syns i Ettan.

- Många av morgondagens stjärnor finns i den här serien, och några väldigt intressanta tränarnamn, säger Oskar.

Första avsnittet ute nu

Och dels kommer Ettanpodden att vara ett expertbetonat studioprogram där Oskar tillsammans med frilansjournalisten Pontus Andersson, som följt Ettan på nära håll de senaste åren, bjuder in gäster och går genom de hetaste ämnena kring Ettan. 

- I första avsnittet har vi till exempel med oss Daniel ”Disco” Kristoffersson och listar några spelare som kan bli aktuella för större klubbar inom kort, säger Oskar..

Expressen gör redan några av Sveriges mest populära sportpoddar, bland annat podden Disco & Noa där Noa Bachner och just Daniel Kristoffersson varje vecka pratar om det senaste från allsvenskan. 

- Det känns jättekul att även kunna göra en seriös poddbevakning av Ettan för att möta upp engagemanget som finns bland publiken där, säger Expressens audioredaktör Joakim Rydström, som även betonar vikten av den lokala journalistiken för de lägre fotbollsdivisionerna.

- Vi kommer i Ettanpodden även lyfta fram även de lokala experterna. De är närmast lagen och har bäst koll, säger han.

Så, vilka är spelarna man bör hålla koll på i Ettan år? Vilket är laget som, enligt Daniel Kristoffersson, gör dunderfiasko om de inte går upp till superettan? Hör allt i första avsnittet som du hittar här, eller där poddar vanligtvis publiceras.

 

Här hittar du första avsnittet av Ettanpodden.