Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarna som allsvenska lagen kan värva: ”Ett fynd”

Brommapojkarnas Kristoffer Grauberg Lepik kommer att ha många ögon på sig under säsongen enligt Ettanpoddens gäst Daniel Kristoffersson. Här i duell med Hammarbys David Fällman. Foto: Bildbyrån
Daniel Kristoffersson är fotbollskrönikör och reporter på SportExpressen och driver själv fotbollspodden Disco & Noa tillsammans med kollegan Noa Bachner.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Oskar Lund driver Ettanpodden

Daniel Kristoffersson gästar första avsnittet av nya Ettanpodden med Oskar Lund.

Där lyfter SportExpressens sillyjägare upp BP:s anfallstalang som nästa stora stjärnskott som kan gå till allsvenskan.

– Alla Stockholmsklubbar har kollat in honom, säger Daniel Kristoffersson.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Flera nuvarande landslagsspelare har gått via fotbollsligan Ettan till att bli toppspelare senare i sina karriärer – och bara inför den här säsongen har ett antal spelare värvats till allsvenskan.

I första avsnittet av Ettanpodden gästar Expressens Daniel Kristoffersson och listar vilka spelare som står näst på tur att värvas från Ettan till elitklubbarna inom svensk fotboll.

Serien startar på söndag

Kommande helg inleds Ettan Norra och Södra, två ligor som direktsänds på SportExpressen Play.

Inför premiärerna finns nu första avsnittet av nystartade Ettanpodden att lyssna på – och i premiären går Oskar Lund och Pontus Andersson tillsammans med Daniel ”Disco” Kristoffersson igenom vilka spelare som kan bli aktuella för klubbar högre upp i seriesystemet.

Namn som Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Jiloan Hamad och Alexander Milosevic har alla gått via Ettan till att över tid bli etablerade toppspelare. 

 Kristoffer Grauberg Lepik kan bli nästa stjärna

Inför den här säsongen värvades spelade som Paulos Abraham (från BP till AIK) och Jacob Ondrejka (från Landskrona till Elfsborg) från klubbar i Ettan till Allsvenskan och det finns flera namn som är aktuella för att ta steget inom kort.

– Jag tror det kommer göras en del övergångar från Ettan till allsvenskan, det är jag övertygad om, säger Daniel Kristoffersson i premiäravsnittet.

Bland annat nämner han BP:s anfallstalang Kristoffer Grauberg Lepik som flyttades upp i A-laget inför den här säsongen.

– Han är en som gått lite under radarn tidigare men jag tror många kommer få upp ögonen för honom nu. Jag vet att alla tre Stockholmsklubbar har varit och haft koll på honom, säger Kristoffersson.

 

Här hittar du första avsnittet av Ettanpodden.