Spelarna att hålla koll på i heta derbyt

Isac Lidberg och Linus Sahlin – två spelare att hålla koll på i Gefle IF.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Ahmed Bonnah.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Sandvikenjubel efter ett mål av Naeem Mohammed.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Sandviken och Gefle möts i en av de hetaste matcherna för säsongen i Ettan Norra.

Här är spelarna du bör hålla extra koll på i det livesända mötet.


Sändningen från derbyt drar igång 16.40 på lördag!  

Gefle IF

Isac Lidberg, anfallare.

Kommentar: Anfallaren kom fram tidigt i Hammarby men genombrottet på seniornivå har tagit några år. Förra säsongen öste han in mål (19) och i våras blev han sålds till holländska Go Ahead Eagles. Har inte producerat lika mycket i målväg i år men är en klasspelare på den här nivån som med all säkerhet vill sätta avtryck innan han lämnar för proffslivet.


Leo Englund, anfallare.

Kommentar: Tre mål på tio matcher skrämmer inte – men två av de tre målen har kommit under de tre senaste matcherna. Leo Englund har öst in mål på den här nivån i många år och nu ställs han mot klubben han lämnade inför säsongen.

Har avgjort derbyn i Sandvikens tröja, gör han det för Gefle den här gången?


Linus Sahlin, mittback

Kommentar: Med tanke på vilken offensiv kraft Gefle sitter inne på var det nog ingen som trodde att en försvarsspelare skulle leda interna skytteligan, men så är faktiskt fallet.

Sahlin har levererat fyra mål på tre matcher och är dessutom viktig i försvarsspelet. 

Kom till klubben från Umeå FC inför årets säsong.


Sandvikens IF

Naeem Mohammed, anfallare.

Kommentar: Anfallaren från Ghana är inne på sin tredje säsong i klubben och blir bara bättre och bättre.

Är ett hot i djupled och har stått för sju mål på nio matcher. I fjol blev det 14 fullträffar på 29 framträdanden.


Ahmed Bonnah, mittfältare.

Kommentar: Utlånad från BP till Haninge i fjol och imponerade då. Har tagit ytterligare ett kliv nu och passar perfekt in i Sandviken.

Sex mål och ett kreativt anfallsspel så långt.


Gustav Thörn, mittback.

Kommentar: Blivit en nyckelspelare i Sandviken och bildar tillsammans med Olof Mård och Nicklas Håkansson en riktigt stark försvarslinje.

Thörn har dessutom bidragit med två mål framåt.


LÄS MER: Var en supertalang i bandy – gör succé som fotbollstränare


Christoffer Pihl-Svensson, kommentatorDölj beskrivning.
Foto: Privat / Privat

Kommentatorns tankar

Christoffer Pihl-Svensson kommenterar omgångens match mellan Sandviken och Gefle. Här är hans tankar inför matchen:

”En av dom hetaste matcherna som spelas i Ettan Norra då tidigare storebror Gefle ska besöka tidigare lillebror Sandviken. Varför jag säger tidigare är för att Gefle har hamnat lite på dekis de senaste säsongerna medan Sandviken har lyft rejält senaste säsongerna och slutat före Gefle i tabellen två år i rad. 

Årets säsong för Sandviken inleddes strålande då dom efter ha spelat jämnt mot IFK Göteborg i cupen inledde seriespelet med att gå obesegrade första åtta omgångarna genom sex segrar och två oavgjorda matcher. 

Senaste tre omgångarna har dock inneburit två förluster och senast var det Hammarby TFF som var för tuffa och visst finns det vissa frågetecken kring formen inför detta derby. 

Gefle inledde årets serie tvärtemot då man blott tog två poäng under de fem första matcherna. Men sedan har laget verkligen vaknat till liv och är nu obesegrade i fem raka matcher där fyra har slutat med seger och man kommer till denna match med tre raka segrar bakom sig. Det blir också spännande att se om backen Linus Sahlin kan fortsätta sitt målstim då han gjort tre mål på två matcher. Det finns mycket rutin ute på planen i dom båda lagen och vi kan nog räkna med att det är två lag som kommer ut riktigt taggade och som kommer smälla på direkt från start.”