Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skrev långa kontrakt med AIK – lånas ut

Årets mål i Ettan Norra 2021.
Rasmus Bonde lånas ut från AIK. Förra säsongen spelade han 13 matcher för Sandviken i Ettan Norra.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Calvin Kambuye.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

Vasalund förstärker laget med en AIK-duo inför säsongen i Ettan Norra.

Rasmus Bonde och Calvin Kambuye ansluter på lån.

– Calvin har en oerhörd förmåga att göra mål, säger sportchefen Georgios Gogas till föreningens hemsida.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Rasmus Bonde skrev nyligen A-lagskontrakt med AIK fram till och med säsongen 2025 men var redan förra säsongen utlånad till Ettan Norra, då hos Sandviken.

Nu lånas han ut till Vasalund fram till och med 15 juli.

– I Rasmus får vi in en ambitiös kille med hög potential. En vänsterback har varit en pusselbit vi letat efter och Rasmus passar bra in i den profil vi sökt och är glada att ha honom med oss i Vasalund. Han har samlat erfarenhet från spel i ettan då han förra året representerade Sandvikens IF under första halvan på säsongen, säger sportchefen Georgios Gogas till föreningens hemsida. 

Anfallaren lånas in

Även Calvin Kambuye, som i dagarna skrev på för AIK:s A-lag lånas ut till Vasalund. Den 18-årige anfallaren/yttern skrev på ett kontrakt med AIK över säsongen 2024 men lånas nu ut fram till sommaren.

– Calvin har en oerhörd förmåga att göra mål vilket han visade förra säsongen då han öste in mål i juniorallsvenskan. Han är nu redo att ta nästa steg i sin karriär och utveckling genom att prova på spel på seniornivå. Jag är övertygad om att Calvin kommer anpassa sig och leverera väldigt bra även på denna nivå, säger Georgios Gogas.